Beursblik: Jefferies zet Heineken op kooplijst

Redactie ABM Financial News - 11 januari 2018, 10:33

Koersdoel omhoog naar 100,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft donderdag het advies voor Heineken verhoogd van Houden naar Kopen en stelde tegelijk het koersdoel opwaarts bij van 88,00 naar 100,00 euro.

De analisten voorzien groei van volumes, omzet en operationeel resultaat dankzij een goede geografische aanwezigheid, de focus op optimalisering van de productmix en aanhoudende verbetering van productiviteit.

Ze merkten daarbij op dat Heineken hiermee aan de top van de sector staat en als één van de meest aantrekkelijke brouwers presteert met een autonome omzetgroei van 4,9 procent. Daarbij wordt het aandeel echter met 7 procent korting ten opzichte van sectorgenoten verhandeld.

De marktvorsers tekenden aan dat Heineken zich in toenemende mate op groeimarkten richt. Daarnaast hanteert de Nederlandse bierbrouwer een goed portefeuillemodel en besteedt het veel aandacht aan innovaties voor zijn productmix. 

De premium merken zijn goed voor 39 procent van de volumes, maar voor meer dan 60 procent van de omzet en deze groeien harder dan het groepsgemiddelde, aldus de analisten Edward Mundy en Cole Hathorn in hun rapport.

De analisten voorzien een verdere margegroei met 150 basispunten in de jaren tot en met 2020 dankzij de focus van de CFO op aanhoudende productiviteitsverbetering, verbetering van product- en geografische mix en rugwind dankzij de integratie van de activiteiten in Brazilië.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Heineken donderdagochtend 0,3 procent hoger op 88,26 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
HEINEKEN toevoegen aan uw watchlist 88,74 0,73% 0,64 88,10