Altice gaf verkapte omzetwaarschuwing - media

Redactie ABM Financial News - 11 januari 2018, 11:51

Aandeel levert winst weer in.

(ABM FN-Dow Jones) Aandelen Altice gingen woensdag en donderdag onderuit, nadat positief ontvangen reorganisatieplannen vergezeld bleken van een omzetwaarschuwing voor de Franse tak.

Eerder in de week steeg de koers nog sterk op het nieuws dat Altice USA wordt afgesplitst. Die winst werd echter ingeleverd en donderdag stond het aandeel 8 procent lager op 8,90 euro.

Volgens zakenkrant Financial Times verwerkten analisten een omzetwaarschuwing van CFO Dennis Okhuijsen, die dinsdag tijdens een zogenoemde analistencall zou hebben gezegd dat de omzet in Frankrijk in het vierde kwartaal vermoedelijk met meer dan 7 procent is gedaald.

Dat is slechter dan de omzetdaling van 2 tot 4 procent die analisten gemiddeld verwachtten, nadat in het derde kwartaal een omzetdaling van 1,3 procent werd gemeld voor Frankrijk.

Altice reageerde nog niet op vragen van ABM Financial News over de omzetverwachting voor het afgelopen kwartaal.

FT citeerde een analist van Raymond James, die concludeerde dat behalve de zakelijke markt ook de consumentenmarkt van de kabelaanbieder nu vermoedelijk onder druk staat in Frankrijk, mogelijk omdat Altice forse kortingen biedt om weer te groeien.

Volgens een andere analist probeerde Altice de waarschuwing er stiekem tussendoor te laten glippen, terwijl de aandacht zich richtte op het reorganisatieplan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

Gisteren - Lees verder

Wall Street kleurt groen

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Alle seinen op groen voor Wall Street

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Zorgen over Amerikaanse schalie-olie productie.

Gisteren - Lees verder

AEX blijft stijgen

Dow Jones index boven 26.000 punten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ALTICE toevoegen aan uw watchlist 8,98 0,34% 0,03 8,95