Wall Street doet stapje terug

Redactie ABM Financial News - 10 januari 2018, 21:24

Amerikaanse beurzen laten recordniveaus los.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een lager slot. Circa een half uur voor de slotzoemer koersten de Amerikaanse beurzen tot 0,3 procent in het rood. 

"Na de recente records op de aandelenmarkten was er reeds de verwachting dat er sprake zou kunnen zijn van winstnemingen", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. "De koersbewegingen in Azië en Europa bieden daar een perfect excuus voor", voegde hij toe.

Analist David Madden van CMC wees bovendien op berichten dat er mogelijk een einde komt aan het Chinese opkoopprogramma voor Amerikaanse staatsleningen. "De autoriteiten in China vragen zich af of de Amerikaanse staatsleningen nog wel waardevol zijn", aldus Madden. Als gevolg kwam de dollar onder druk te staan, zo merkte de marktanalist op. 

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de Amerikaanse importprijzen in december met 0,1 procent zijn toegenomen, wat een vertraging van de groei markeerde ten opzichte van de stijging met 0,8 procent een maand eerder. De exportprijzen daalden zelfs in december, en wel met 0,1 procent, tegenover een stijging van 0,5 procent een maand eerder.

Verder bleken de voorraden ruwe olie vorige week met krap vijf miljoen vaten te zijn gedaald, terwijl de groothandelsvoorraden in november stegen met 0,8 procent op maandbasis.

Een februari-future op een vat ruwe olie steeg in New York met 0,61 dollar, of 1,0 procent, tot 63,57 dollar. De olieprijs sloot op het hoogste niveau in drie jaar tijd.

De euro/dollar noteerde op 1,1956. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1944 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1936 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Eastman Kodak noteerde 63,3 procent hoger, nadat het bedrijf dinsdag een 'groot blockchain-initiatief' aankondigde en de koers ook al ruimschoots verdubbelde. Met blockchain wil het Amerikaanse bedrijf fotografen helpen om te worden betaald voor het gebruik van hun foto's.

Lennar bouwde in het vierde kwartaal van 2017 meer huizen, waardoor de omzet steeg, maar maakte minder winst als gevolg van de verschuiving van een eenmalige transactie. Dit bleek woensdagmiddag uit de resultaten van de Amerikaanse huizenbouwer. Het aandeel steeg 1,8 procent.

Domino’s Pizza noteerde 3,8 procent lager, nadat de pizzaketen dinsdag laat bekendmaakte dat CEO Patrick Dola per 30 juni het bedrijf zal verlaten. 

Apple daalde 0,4 procent, nadat de techreus werd geconfronteerd met nieuwe vragen uit de Verenigde Staten en Frankrijk over de batterijgerelateerde prestatieproblemen van iPhones.

United Continental noteerde 6,1 procent hoger, nadat de luchtvaarder dinsdag laat over december een stijging op jaarbasis van 2,7 procent van het passagiersvervoer rapporteerde.

Supervalu boekte in het afgelopen kwartaal weer winst dankzij een sterk gestegen kwartaalomzet. Het supermarktconcern voorziet voor het hele boekjaar een resultaat uit voortgezette activiteiten tussen 20 miljoen dollar negatief en 2 miljoen dollar positief, rekening houdend met een belastingpost van 35 miljoen tot 45 miljoen dollar in het vierde kwartaal als gevolg van de belastingaanpassingen in Amerika. Het aandeel Supervalu maakte een koersval van 15,8 procent. 

De Amerikaanse superbelegger Warren Buffett krijgt in het bestuur van zijn investeringsbedrijf Berkshire Hathaway gezelschap van twee potentiële opvolgers. Greg Abel  en Ajit Jain werden woensdag benoemd tot vice-voorzitter. Berkshire steeg 1,1 procent.  

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bitcoin flink onder druk

Beleggers Binck somber gestemd over toekomst cryptomunt.

45 minuten geleden - Lees verder

BAM aan de slag met campus in Groningen

Geen financiele details.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street op weg naar hogere opening

Amerikaanse beurzen zetten groeitrend voort.

1 uur geleden - Lees verder

Zwaar verlies Citigroup ondanks licht hogere omzet

Eenmalige belastinglast drukt resultaten.

1 uur geleden - Lees verder

Bedrijvigheid rond New York groeit minder hard

Empire State index daalt naar 17,7.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.