Wall Street beweegt richting lagere opening

Redactie ABM Financial News - 10 januari 2018, 14:52

Amerikaanse beurzen laten recordniveaus los.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het rood.

"Na de recente records op de aandelenmarkten was er reeds de verwachting dat er sprake zou kunnen zijn van winstnemingen", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. "De koersbewegingen in Azië en Europa bieden daar een perfect excuus voor", voegde hij toe.

Voorbeurs werd op macro-economisch vlak reeds bekend dat het aantal hypotheekaanvragen vorige week in de Verenigde Staten is gestegen met 8,3 procent. De marktindex steeg van 360,4 vorige week naar 390,2 deze week.

De Amerikaanse importprijzen namen in december met 0,1 procent toe, wat een vertraging van de groei markeerde ten opzichte van de stijging met 0,8 procent een maand eerder. De exportprijzen daalden zelfs in december, en wel met 0,1 procent, tegenover een stijging van 0,5 procent een maand eerder.

Later op de dag verschijnen de groothandelsvoorraden in november, gevolgd door het wekelijkse olievoorraden van de Amerikaanse Energy Information Administration.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een februari-future West Texas Intermediate steeg 0,9 procent tot 63,51 dollar, terwijl een maart-future Brent 0,6 procent duurder werd op 69,23 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1999. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1944 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1936 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Eastman Kodak noteerde in de elektronische handel voorbeurs ruim 66,9 procent hoger, nadat het bedrijf dinsdag een 'groot blockchain-initiatief' aankondigde en de koers ook al ruimschoots verdubbelde. Met blockchain wil het Amerikaanse bedrijf fotografen helpen om te worden betaald voor het gebruik van hun foto's.

Lennar bouwde in het vierde kwartaal van 2017 meer huizen, waardoor de omzet steeg, maar maakte minder winst als gevolg van de verschuiving van een eenmalige transactie. Dit bleek woensdagmiddag uit de resultaten van de Amerikaanse huizenbouwer. Het aandeel verloor voorbeurs 1,8 procent.

Domino’s Pizza noteerde voorbeurs 4,2 procent lager, nadat de pizzaketen dinsdag laat bekendmaakte dat CEO Patrick Dola per 30 juni het bedrijf zal verlaten. Voorbeurs was er nog geen handel in het aandeel.

Apple daalde voorbeurs 0,6 procent, nadat de techreus werd geconfronteerd met nieuwe vragen uit de Verenigde Staten en Frankrijk over de batterijgerelateerde prestatieproblemen van iPhones.

United Continental noteerde voorbeurs 1,4 procent hoger, nadat de luchtvaarder dinsdag laat over december een stijging op jaarbasis van 2,7 procent van het passagiersvervoer rapporteerde.

Supervalu boekte in het afgelopen kwartaal weer winst dankzij een sterk gestegen kwartaalomzet. Het supermarktconcern voorziet voor het hele boekjaar een resultaat uit voortgezette activiteiten tussen 20 miljoen dollar negatief en 2 miljoen dollar positief, rekening houdend met een belastingpost van 35 miljoen tot 45 miljoen dollar in het vierde kwartaal als gevolg van de belastingaanpassingen in Amerika. 

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,1 procent hoger op 2.751,29 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 25.385,80 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 7.163,58 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen lager.

1 uur geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Stree

Alle fondsen lager.

1 uur geleden - Lees verder

Dreiging handelsoorlog houdt Wall Street nog steeds in greep

Stevige verliezen op weekbasis voor grote indexen.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street richting lager slot

Zorgen handelsoorlog houden aan.

2 uren geleden - Lees verder

Dreigende handelsoorlog houdt AEX in greep

Beursdebutanten nog niet overtuigend.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.