Update: Takeaway.com ziet ordergroei vertragen

Redactie ABM Financial News - 10 januari 2018, 08:18

Maaltijdbezorger geeft geen outlook voor heel 2017.

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft in het laatste kwartaal van 2017 wederom een groei van het aantal orders doorgemaakt, maar de groei vlakte wel af. Dit meldde de online bestel- en bezorgdienst voor maaltijden woensdag voorbeurs. Er werd geen outlook gegeven voor heel 2017.

In het vierde kwartaal nam het aantal orders ten opzichte van het laatste kwartaal van 2016 met 30 procent toe tot 19,3 miljoen miljoen bestellingen. 

In Nederland was sprake van groei met 25 procent tot 7,5 miljoen en in Duitsland was er een toename met 29 procent tot 6,9 miljoen bestellingen. In de landen daarbuiten nam het aantal orders met 39 procent toe tot 4,9 miljoen bestellingen. 

"Takeaway.com is nu een marktleider in alle kernmarkten en we hebben er vertrouwen in dat we groei van het marktaandeel kunnen blijven laten zien. Takeaway.com zag uitstekende groei in het laatste kwartaal van 2017, rekening houdend met de moeilijke vergelijking met het sterke vierde kwartaal van 2016", zei CEO en oprichter Jitse Groen in een toelichting.

Het bedrijf trekt zich in februari terug uit Frankrijk. "De eetcultuur in landen als Frankrijk en Italië is zodanig, dat er heel veel geïnvesteerd moet worden in het aanbevelen van bezorgmaaltijden, terwijl dat relatief weinig oplevert. De marktleider in Frankrijk haalt daar net zo veel orders binnen, als wij in Belgie", lichtte woordvoerder Joris Wilton van Takeaway.com desgevraagd aan ABM Financial News toe.

Het concern herhaalde de doelstelling voor de middellange termijn. Takeaway.com meldde bij de beursgang op 30 september 2016 te streven naar een groei van het aantal bestellingen van minstens 25 procent per jaar op de middellange termijn.

Takeaway.com maakte op 10 oktober nog bekend dat in het derde kwartaal van vorig jaar 17,0 miljoen orders werden verwerkt, een groei van 40 procent op jaarbasis, waarmee de totale ordergroei dit jaar tot dan toe 42 procent bedroeg. In Nederland kwam de ordergroei in het vorige kwartaal uit op 32 procent, in Duitsland was dit 42 procent en daarbuiten steeg het aantal orders zelfs met 63 procent.

Het concern gaf geen outlook voor de op 28 februari te rapporteren resultaten over het boekjaar 2017. In 2016 werd een omzet behaald van 111,6 miljoen euro.

Het aandeel Takeaway.com sloot dinsdag 2,8 procent lager op 49,55 euro.

Update: om meer informatie en commentaar woordvoerder toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal de sterkste stijger.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street hoger gesloten

Amerikaanse beurs boekt recordniveau's in aanloop naar cijferseizoen.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting hoger slot

Amerikaanse beurs boekt recordniveau's in aanloop naar cijferseizoen.

2 uren geleden - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Prijs vat olie bereikt hoogste niveau in drie jaar.

2 uren geleden - Lees verder

Kardan kan obligatiehouders met verkoop Tahal niet terugbetalen

Israelische investeringsmaatschappij blijft onderhandelen over verkoop Tahal.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.