Update: Esperite verkoopt Belgische dochter

Redactie ABM Financial News - 10 januari 2018, 15:43

Activiteiten verplaatst naar Geneve.

(ABM FN-Dow Jones) Esperite heeft het verlieslatende Belgische dochterbedrijf CryoSave Labs verkocht, nadat de activiteiten hiervan zijn verplaats naar een faciliteit in Zwitserland. Dit maakte de stamcelbank woensdagmiddag bekend.  

In de afgelopen maanden kon Esperite geen nieuwe bewoner vinden voor de faciliteiten van CryoSave Labs, die niet meer in gebruik zijn, maar wel nog steeds geld kosten.  

Esperite heeft nu besloten om alle aandelen van CryoSave Labs te verkopen aan een bedrijf dat wordt gecontroleerd door Frederic Amar, de CEO van Esperite, door een converteerbare obligatielening van 2,5 miljoen euro uit te geven met een conversieprijs van 0,50 euro.  

Volgens Esperite komt de waarde van het vastgoed van CryoSave Labs niet uit boven de 3,5 miljoen euro. Deze waardering is gebaseerd op een volledige bezetting en zou tenminste een investering vereisen van 0,6 miljoen euro. Rekening houdend met kosten voor sale en lease back van 3,4 miljoen euro in de komende zes jaren en kosten voor werkkapitaal, is de waarde van CryoSave Labs volgens Esperite op zijn best 2,0 miljoen euro negatief. 

De deal is volgens Esperite dan ook een "significante" kostenbesparing. Volgens de stamcelbank wordt 4 miljoen euro aan nieuwe kosten voorkomen door de verkoop.

Op een rood Damrak steeg het aandeel Esperite woensdagmiddag 6,9 procent naar 0,55 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bitcoin flink onder druk

Beleggers Binck somber gestemd over toekomst cryptomunt.

34 minuten geleden - Lees verder

BAM aan de slag met campus in Groningen

Geen financiele details.

54 minuten geleden - Lees verder

Wall Street op weg naar hogere opening

Amerikaanse beurzen zetten groeitrend voort.

1 uur geleden - Lees verder

Zwaar verlies Citigroup ondanks licht hogere omzet

Eenmalige belastinglast drukt resultaten.

1 uur geleden - Lees verder

Bedrijvigheid rond New York groeit minder hard

Empire State index daalt naar 17,7.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
Esperite toevoegen aan uw watchlist 0,53 6,00% 0,03 0,50