Tele2 wil landgenoot Com Hem overnemen

Redactie ABM Financial News - 10 januari 2018, 08:29

Zweedse fusie tussen telecombedrijf en kabelaar.

(ABM FN-Dow Jones) Tele2 heeft een bod uitgebracht op kabelaar Hem Holding. Dit maakte het Zweedse telecombedrijf woensdagochtend bekend. 

Beiden bedrijven werkten reeds samen op de Zweedse thuismarkt en stellen dat een fusie een logische volgende stap is. Tele2 verwacht dat de combinatie synergievoordelen oplevert van ongeveer 900 miljoen Zweedse kroon, die binnen vijf jaar bereikt kunnen worden. 

Tele2 biedt voor ieder aandeel Hem Holding 37,02 Zweedse kroon plus 1,0374 aandeel Tele2. De aandeelhouders van Com Hem zullen ongeveer 27 procent van het gecombineerde bedrijf in handen krijgen en een totale contante vergoeding van 6,6 miljard kroon. 

Daarmee waardeert het bod Com Hem op 146 kroon per aandeel, wat een premie betekent van 11,8 procent ten opzichte van de laatste slotkoers van Com Hem op de Zweedse beurs van 130,60 kronen. 

Het Zweedse investeringsbedrijf Kinnevik, de grootste aandeelhouder van zowel Tele2 als Com Hem, heeft al ingestemd met de overname. Indien de deal doorgaat, dan krijgt Kinnevik een belang van 27,3 procent met een stemrecht van 41,9 procent in de nieuwe onderneming. 

Als de overname door toezichthouders en aandeelhouders wordt goedgekeurd, ontstaat de op één na grootste telecomaanbieder in Zweden en de marktleider in digitale televisie. Het grootste telecombedrijf blijft Telia Company. 

De nieuwe combinatie zou goed zijn voor een jaaromzet van circa 31,8 miljard kronen, gelijk aan ongeveer 3,2 miljard euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.