Takeaway.com ziet ordergroei vertragen

Redactie ABM Financial News - 10 januari 2018, 07:18

Maaltijdbezorger geeft geen outlook voor heel 2017.

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft in het laatste kwartaal van 2017 wederom een groei van het aantal orders doorgemaakt, maar de groei vlakte wel af. Dit meldde de online bestel- en bezorgdienst voor maaltijden woensdag voorbeurs. Er werd geen outlook gegeven voor heel 2017.

In het vierde kwartaal nam het aantal orders ten opzichte van het laatste kwartaal van 2016 met 30 procent toe tot 19,3 miljoen miljoen bestellingen. In het derde kwartaal bedroeg het aantal orders nog 12,1 miljoen.

In Nederland was sprake van groei met 25 procent tot 7,5 miljoen en in Duitsland was er een toename met 29 procent tot 6,9 miljoen bestellingen. In de landen daarbuiten nam het aantal orders met 39 procent toe tot 4,9 miljoen bestellingen. 

"Takeaway.com is nu een marktleider in alle kernmarkten en we hebben er vertrouwen in dat we groei van het marktaandeel kunnen blijven laten zien. Takeaway.com zag uitstekende groei in het laatste kwartaal van 2017, rekening houdend met de moeilijke vergelijking met het sterke vierde kwartaal van 2016", zei CEO en oprichter Jitse Groen in een toelichting.

Het bedrijf herrhaalde zijn doelstelligen voor de middellange termijn, maar trekt zich in februari terug uit Frankrijk. Het concern meldde bij de beursgang op 30 september 2016 te streven naar een groei van het aantal bestellingen van minstens 25 procent per jaar op de middellange termijn,

Takeaway.com maakte op 10 oktober nog bekend dat in het derde kwartaal van vorig jaar 17,0 miljoen orders werden verwerkt, een groei van 40 procent op jaarbasis, waarmee de totale ordergroei dit jaar tot dan toe 42 procent bedroeg. In Nederland kwam de ordergroei in het vorige kwartaal uit op 32 procent, in Duitsland was dit 42 procent en daarbuiten steeg het aantal orders zelfs met 63 procent.

Het concern gaf geen outlook voor de op 28 februari te rapporteren resultaten over het boekjaar 2017. In 2016 werd een omzet behaald van 111,6 miljoen euro.

Het aandeel Takeaway.com sloot dinsdag 2,8 procent lager op 49,55 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen lager.

2 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Stree

Alle fondsen lager.

2 uren geleden - Lees verder

Dreiging handelsoorlog houdt Wall Street nog steeds in greep

Stevige verliezen op weekbasis voor grote indexen.

2 uren geleden - Lees verder

Wall Street richting lager slot

Zorgen handelsoorlog houden aan.

3 uren geleden - Lees verder

Dreigende handelsoorlog houdt AEX in greep

Beursdebutanten nog niet overtuigend.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.