Supervalu maakt weer winst

Redactie ABM Financial News - 10 januari 2018, 13:28

Kwartaalomzet van Amerikaans supermarktconcern sterk gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) Het Amerikaanse Supervalu heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar weer winst gerealiseerd op een sterk gestegen kwartaalomzet. Dit maakte het supermarktconcern woensdag voorbeurs bekend.

De aangepaste kwartaalwinst uit voortgezette activiteiten bedroeg 23 miljoen dollar ofwel 0,61 dollar per aandeel, waar een jaar geleden nog een verlies van 11 miljoen dollar werd geleden, onder meer als gevolg van eenmalige lasten van 25 miljoen dollar. Zonder deze eenmalige posten zou de winst toen 14 miljoen dollar hebben bedragen.

De kwartaalomzet steeg van 3,0 miljard naar 3,9 miljard dollar, onder meer als gevolg van acquisities. Daarvan kwam 2,9 miljard dollar uit groothandelsactiviteiten en 1,0 miljard dollar uit consumentenverkoop.

Outlook

Het concern voorziet voor het hele boekjaar een resultaat uit voortgezette activiteiten tussen 20 miljoen dollar negatief en 2 miljoen dollar positief, rekening houdend met een belastingpost van 35 miljoen tot 45 miljoen dollar in het vierde kwartaal als gevolg van de belastingaanpassingen in Amerika.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

Gisteren - Lees verder

Wall Street kleurt groen

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Alle seinen op groen voor Wall Street

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Zorgen over Amerikaanse schalie-olie productie.

Gisteren - Lees verder

AEX blijft stijgen

Dow Jones index boven 26.000 punten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.