Schuldeisers Kardan nog steeds niet gerustgesteld

Redactie ABM Financial News - 10 januari 2018, 19:27

Investeringsmaatschappij acht claims ongegrond.

(ABM FN-Dow Jones) Schuldeisers hebben opnieuw zorgen geuit over de terugbetalingen die Kardan moet doen. Dit maakte de Israëlische investeringsmaatschappij woensdag nabeurs bekend.

Kardan ontving een brief van obligatiehouders waarin zij onmiddellijke terugbetaling op de leningen eisen. In november vorig jaar stuurden schuldeisers al een soortgelijke brief. Volgens de schuldeisers houdt Kardan zich niet aan de voorwaarden van de afspraken die werden gemaakt in juli 2015 en kan Kardan niet op tijd zijn onderdeel Tahal verkopen.

Kardan moet in februari 2018 deze obligatiehouders een fors bedrag terugbetalen. Dat zou moeten gebeuren met de opbrengst die het genereert met de verkoop van Tahal. 

De Israëlische investeringsmaatschappij noemde de beschuldigingen van schuldeisers woensdag opnieuw ongegrond en merkte op dat Kardan nooit zijn verplichtingen heeft verzaakt.  

Eerder deze week meldde Kardan dat het in verregaande gesprekken met diverse partijen, waaronder Fortissimo Fund, over de verkoop van dochtermaatschappij Tahal. Kardan benadrukte evenwel dat het nog onzeker is of het tot een deal zal komen en kon dan ook geen tijdlijn geven voor de verwachte afronding van de gesprekken. 

Mocht het tot een overeenkomst komen, dan zal Kardan naar eigen zeggen tijdig kunnen voldoen aan de aanstaande betalingen aan obligatiehouders of aan nieuwe afspraken die mogelijk worden gemaakt met deze obligatiehouders.  

Het aandeel Kardan sloot woensdag 3,7 procent lager op 0,20 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

Gisteren - Lees verder

Wall Street kleurt groen

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Alle seinen op groen voor Wall Street

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Zorgen over Amerikaanse schalie-olie productie.

Gisteren - Lees verder

AEX blijft stijgen

Dow Jones index boven 26.000 punten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
KARDAN toevoegen aan uw watchlist 0,17 -5,56% -0,01 0,18