Sainsbury's omzet gestegen

Redactie ABM Financial News - 10 januari 2018, 10:45

Supermarktconcern voorziet winst licht boven consensus.

(ABM FN-Dow Jones) Sainbury's heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet zien stijgen en voorziet voor het hele boekjaar een winst, die licht boven consensus zal uitkomen. Dit maakte het in omzet gemeten tweede supermarktconcern van het Verenigd Koninkrijk woensdag bekend.

De totale omzet, exclusief brandstof, in het op 6 januari geëindigde kwartaal steeg met 1,2 procent, waarbij de identieke omzet in vergelijkbare winkels met 1,1 procent toenam. De directe supermarktomzet steeg met 2,3 procent.

Volgens CEO Mike Coupe profiteerde het concern in het kwartaal vooral van sterke kerstverkopen

Outlook

Het concern verwacht nu 80 tot 85 miljoen pond aan (EBITDA) synergieën te behalen uit de acquisitie van Argos, waar eerder werd uitgegaan van 65 miljoen pond. Mede hierdoor voorziet het bedrijf een licht hogere winst dan de consensus van 559 miljoen pond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Rentebesluit Fed prominent op beursagenda

Euronext verwelkomt vers bloed.

5 uren geleden - Lees verder

AXA verkleint belang in TKH fractioneel

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank verkleint belang in PostNL

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Philips Lighting

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Boussard & Gavaudan vergroot belang in Gemalto

Kapitaalbelang groter dan 3 procent.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.