Olieprijs sluit opnieuw hoger

Redactie ABM Financial News - 10 januari 2018, 20:43

Olievoorraden acht weken op rij gedaald.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag verder gestegen, geholpen door dalende olievoorraden en aanhoudende geopolitieke ontwikkelingen. 

Een februari-future op een vat ruwe olie steeg in New York met 0,61 dollar, of 1,0 procent, tot 63,57 dollar. De olieprijzen koersen momenteel op de hoogste niveaus in drie jaar.

Uit cijfers van de Energy Information Administration bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald met bijna vijf miljoen vaten. De benzinevoorraden stegen daarentegen met 4,1 miljoen vaten, terwijl de voorraden stookolie toenamen met 4,3 miljoen vaten. De olievoorraden dalen daarmee al acht weken op rij, al bleek de daling wel minder dan de door American Petroleum Institute geraamde daling van 11,2 miljoen vaten op dinsdag. 

Aanvankelijk stonden de olieprijzen na publicatie van de olievoorraden woensdag dan ook wat onder druk, maar de weg omhoog werd niet lang daarna gevonden. 

De oliemarkt kijkt verder uit naar de plannen van de Amerikaanse president Donald Trump omtrent nieuwe sancties voor Iran. Trump zou het nucleaire akkoord dat in 2015 met het land werd gesloten willen opzeggen. Mocht Trump besluiten tot economische sancties dan kan dat gevolgen hebben voor de olie-export van Iran. 

Dinsdag kwam de Energy Information Administration met nieuwe ramingen voor de olieprijs. Het agentschap rekent voor 2018 gemiddeld op een prijs van 55,33 dollar voor een vat Texaanse olie en 59,74 dollar voor Brent-olie uit de Noordzee, wat hoger is dan eerdere ramingen. Ook werd de verwachting voor de Amerikaanse productie van ruwe aardolie verhoogd tot 10,27 miljoen vaten dit jaar, wat 2,6 procent meer is dan een maand eerder.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.