Lichte openingswinst AEX in de maak

Redactie ABM Financial News - 10 januari 2018, 08:18

Takeaway.com komt met ordercijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag vermoedelijk een licht hogere opening tegemoet, nadat Takeaway.com voorbeurs inzicht gaf in de orderinstroom in het vierde kwartaal.

Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor de start van de handel 0,3 procent hoger.

"Een rustige dag" verwacht sales trader Gert Berendse van ING. Het sentiment is onderliggend volgens Berendse evenwel "goed”"en de toenadering tussen Noord- en Zuid-Korea heeft "een stukje onzekerheid" weggenomen, aldus de handelaar van ING.

Nu de centrale banken aan het afbouwen zijn, wordt het stokje volgens Berendse overgenomen door de bedrijven en de komende kwartaalcijfers moeten de bevestiging geven dat er inderdaad ook winstgroei is, aldus de sales trader van ING. Berendse heeft er vertrouwen in dat dit ook daadwerkelijk zal gebeuren ."Alle seinen in de economie staan op groen."

Vandaag staat er een serie productiecijfers op de agenda, nadat dinsdag al bekend werd dat de Nederlandse en de Duitse industrie vol op stoom zijn. Voorbeurs werd reeds bekend dat de Chinese inflatie steeg, maar de producentenprijzen opnieuw in een beduidend lager tempo toenamen.

De euro/dollar werd vanochtend verhandeld op 1,1934. Dinsdagavond bij het sluiten van Wall Street was dit 1,1939. Olie werd vanochtend ruim een half procent duurder, nadat de olie-future een dag eerder nog bijna twee procent hoger sloot.

Bedrijfsnieuws

Er zijn nog vier bieders over voor de verkoop van de Specialty Chemicals divisie van AkzoNobel. Dit meldde persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen.

Uit cijfers van Takeaway.com bleek dat de ordergroei in het vierde kwartaal terugliep. In het afgelopen kwartaal nam het aantal orders op jaarbasis met 30 procent toe tot 19,3 miljoen miljoen bestellingen. In het derde kwartaal bedroeg de groei nog 40 procent. Analisten van Morgan Stanley spraken van een misser.

Arcadis neemt software- en analysebedrijf SEAMS over. Financiële details werden niet vermeld. De overname past in de focus van de nieuwe topman op digitalisering.

WDP zet sterker in op Roemenië en heeft het belang in zijn joint venture in dit land uitgebreid van 51 naar 80 procent.

Esperite haalde weer 250.000 euro op na het uitschrijven van een twaalfde tranche voor European Select Growth Opportunities Fund.

Curetis gaat samenwerken met het Chinese MGI.

Verder wees handelaar Bert van de Pol van Mijn-Effecten nog op een koopaanbeveling van Goldman Sachs voor RELX.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index sloot dinsdag 0,4 procent hoger op 25.385,80 punten. De breder samengestelde S&P 500 index won 0,1 procent en techbeurs Nasdaq sloot ook 0,1 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen in groen gesloten

Aandacht voor mogelijke shutdown Amerikaanse overheid.

24 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: consensus wijst op stabiele winst voor ArcelorMittal

EBITDA van ruim 2 miljard dollar.

33 minuten geleden - Lees verder

Weer hoger slot op Damrak

Schuldenplafond zorgt voor weinig nervositeit in Amsterdam.

1 uur geleden - Lees verder

Aandeelhouders Intertrust akkoord met benoeming CEO Stephanie Miller

Miller per 22 januari aan het roer.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Volle agenda met rentebesluit ECB in aantocht.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 569,30 0,50% 2,81 566,49
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 858,95 0,77% 6,58 852,37
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.094,13 0,71% 7,73 1.086,40