Futures wijzen op lagere opening Wall Street

Redactie ABM Financial News - 10 januari 2018, 13:02

Amerikaanse beurzen laten recordniveaus los.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bewegen woensdag richting een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het rood.

"Na de recente records op de aandelenmarkten was er reeds de verwachting dat er sprake zou kunnen zijn van winstnemingen", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. "De prijsactie in Azië en Europa biedt daar een perfect excuus voor", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag een aantal publicaties geagendeerd in de Verenigde Staten. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen en export- en importdata. Later op de dag verschijnen de groothandelsvoorraden in november, gevolgd door het wekelijkse olievoorraden van de Amerikaanse Energy Information Administration.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een februari-future West Texas Intermediate steeg 0,9 procent tot 63,51 dollar, terwijl een maart-future Brent 0,5 procent duurder werd op 69,19 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,2004. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1944 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1936 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Eastman Kodak noteerde in de elektronische handel voorbeurs ruim 50,0 procent hoger, nadat het bedrijf dinsdag een 'groot blockchain-initiatief' aankondigde en de koers ook al ruimschoots verdubbelde. Met blockchain wil het Amerikaanse bedrijf fotografen helpen om te worden betaald voor het gebruik van hun foto's.

Lennar bouwde in het vierde kwartaal van 2017 meer huizen, waardoor de omzet steeg, maar maakte minder winst als gevolg van de verschuiving van een eenmalige transactie. Dit bleek woensdagmiddag uit de resultaten van de Amerikaanse huizenbouwer.

Domino’s Pizza noteerde in de elektronische handel nabeurs 2,5 procent lager, nadat de pizzaketen dinsdag laat bekendmaakte dat CEO Patrick Dola per 30 juni het bedrijf zal verlaten. Voorbeurs was er nog geen handel in het aandeel.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,1 procent hoger op 2.751,29 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 25.385,80 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 7.163,58 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Omzet Nike beter dan verwacht

Wel verlies voor sportkledingbedrijf.

2 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle aandelen lager.

2 uren geleden - Lees verder

Stevige verliezen op Wall Street

Zorgen over handelsoorlog laaien weer op.

2 uren geleden - Lees verder

B&S stelt introductiekoers vast op 14,50

Eerste handelsdag op vrijdag.

2 uren geleden - Lees verder

Wall Street in het rood

Zorgen over handelsoorlog laaien weer op.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.