Curetis noemt groen licht Unyvero kwestie van weken - media

Redactie ABM Financial News - 10 januari 2018, 15:04

Topman sluit overname-interesse niet uit.

(ABM FN-Dow Jones) Curetis verwacht binnen acht weken goedkeuring van de Amerikaanse toezichthouder Food and Drug Administration voor zijn Unyvero-diagnoseapparatuur. Dit meldde de Vereniging voor Effectenbezitters woensdag op basis van een interview met de topman.

Het aandeel werd woensdag bijna 50 procent meer waard.

Topman Oliver Schacht van het Duitse bedrijf met een beursnotering in Amsterdam en Brussel zei dat de goedkeuring van Unyvero "eerder weken dan maanden" zal duren, volgens het interview, en noemde "vier tot acht weken" realistisch. 

Het gaat om goedkeuring van de apparatuur Unyvero voor de diagnose van longontstekingen. Die aandoening heeft volgens Schacht een marktpotentieel van ongeveer 300 miljoen dollar per jaar, op basis van de circa 1 miljoen patiënten met longontsteking in de Verenigde Staten en de 1,2 miljoen patiënten in Europa.

Na de verwachte goedkeuring zal Curetis in eerste instantie zelf zo'n 700 tot 1000 intensive care-afdelingen van Amerikaanse ziekenhuizen benaderen, zei Schacht in het interview. Voor de lancering zal het bedrijf volgens analisten de komende 12 tot 18 maanden zo'n 30 miljoen euro nodig hebben, wat volgens Schacht deels met leningen kan worden gefinancierd en deels via de uitgifte van nieuwe aandelen.

Schacht zei in het interview met de VEB dat de kans aanwezig is dat grote spelers in de diagnostiek een kleine speler als Curetis zullen willen overnemen. "Aangezien we een beursgenoteerd bedrijf zijn, liggen we altijd voor het oprapen. Grotere diagnostische bedrijven willen normaal gesproken wel toestemming van de FDA of bewijs dat een product commercieel levensvatbaar is", zei de topman daarover.

Curetis noteerde woensdagmiddag 47 procent hoger op 7,96 euro. Het aandeel steeg maandag en dinsdag ook al fors, nadat het bedrijf maandag meldde "op korte termijn" een besluit van de FDA te verwachten over zijn Unyvero-cartridge. Het aandeel is daarmee in waarde verdubbeld sinds de slotkoers van vorige week vrijdag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen lager.

2 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Stree

Alle fondsen lager.

2 uren geleden - Lees verder

Dreiging handelsoorlog houdt Wall Street nog steeds in greep

Stevige verliezen op weekbasis voor grote indexen.

2 uren geleden - Lees verder

Wall Street richting lager slot

Zorgen handelsoorlog houden aan.

3 uren geleden - Lees verder

Dreigende handelsoorlog houdt AEX in greep

Beursdebutanten nog niet overtuigend.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
CURETIS toevoegen aan uw watchlist 6,16 -1,91% -0,12 6,32