Beursupdate: stevig afstraffing Takeaway op rode beurs

Redactie ABM Financial News - 10 januari 2018, 11:30

AEX neemt pauze na koersrally.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs doet het woensdag rustig aan, na dit jaar al flink te zijn gestegen. De AEX handelde rond de klok van half 12 op 0,2 procent lager op 562,09 punten, nadat de hoofdgraadmeter 2017 afsloot op 544,48 punten.

De komende dagen is de blik van beleggers voor gericht op een stroom aan inflatie- en productiecijfers.

Vanochtend werd reeds bekend dat de Chinese inflatie steeg, maar de producentenprijzen opnieuw in een beduidend lager tempo toenamen. Dinsdag bleek de Duitse industrie stevig gegroeid, maar voorbeurs meldde Frankrijk juist een krimp. In het Verenigd Koninkrijk was sprake van een groei van de productie.

"Alle seinen in de economie staan op groen”, meldde sales trader Gert Berendse van ING vanochtend desalniettemin tegen ABM Financial News.

De euro/dollar werd vanochtend verhandeld op 1,1932. Dinsdagavond bij het sluiten van Wall Street was dit 1,1939. Olie werd vanochtend circa 0,5 procent duurder, nadat de olie-future een dag eerder nog bijna twee procent hoger sloot.

Stijgers en dalers

In de AEX gingen de financiële waarden aan kop. ING Groep won 1,8 procent en Aegon werd 1,1 procent duurder. Ook NN Group en ABN AMRO deden het goed, met winsten van 0,9 en 0,5 procent.

Hiermee volgen de financials de Amerikaanse sectorgenoten die dinsdag op Wall Street ook tot de grote winnaars behoorden, nadat het rendement op tienjarige Treasury's voor de vierde dag op rij steeg, tot 2,537 procent, van 2,480 procent maandag. Een hogere trente biedt banken vaak ruimte om een hogere marge te vragen voor uitgeleend geld, ten opzichte van het tarief waarvoor ze zelf geld kunnen aantrekken.

Alitce leverde een deel van de winst van dinsdag weer in. Het aandeel daalde 4,7 procent. Bryan Garnier besloot het koersdoel vandaag iets te verlagen, en waarschuwde dat een herstel in Europa vermoedelijk nog kwartalen zal duren. Vanwege de lage waardering werd de koopaanbeveling evenwel gehandhaafd.

AkzoNobel spreekt op dit moment nog met "drie tot vier" potentiële kopers voor de divisie Specialty Chemicals. Dit bevestigde directiewoordvoerster Diana Abrahams woensdagochtend desgevraagd tegen ABM Financial News. De koers daalde 0,6 procent. 

In de Midcap ging ASR aan de leiding met een winst van 2,7 procent. Philips Lighting herstelde met een koerswinst van 0,7 procent van de koersval van dinsdag. NIBC schreef vanochtend dat de problemen van het Amerikaanse lichtbedrijf Acuity Brands slechts in beperkte mate van toepassing zijn op sectorgenoot Philips Lighting. Acuity stelde gisteren teleur met kwartaalresultaten en daalde met bijna 15 procent. Sectorgenoten werden meegesleurd en Philips Lighting verloor 3,1 procent. 

VolkerWessels gaat meewerken aan de bouw van een wetenschapscampus met hoofdkantoor in het Engelse district Harlow in het graafschap Essex. De totale investering voor de campus bedraagt 452 miljoen euro. Hoeveel hiervan naar VolkerWessels gaat, maakte het concern niet bekend. Het aandeel VolkerWessels steeg 1,1 procent. 

Arcadis heeft het Britse SEAMS gekocht, de tweede overname die past bij het streven van het advies- en ingenieursconcern om een leidende rol in digitalisering te gaan spelen. ING analist Quirijn Mulder spreekt van een kleine maar waardevolle overname voor Arcadis, waarvan hij de overnamesom inschat op 5 miljoen tot 10 miljoen euro. Analist Cédric Duinslaeger van KBC Securities gaat uit van ongeveer 8 miljoen euro. Het aandeel Arcadis daalde 0,5 procent. 

Air France-KLM verloor 4,7 procent en was daarmee de drager van de rode lantaarn in de AMX.

In de AScX ging de aandacht uit naar Takeaway.com na teleurstellende ordercijfers. Analisten oordeelden dat de ordergroei in het vierde kwartaal lager uitkwam dan voorzien. Zo rekende Morgan Stanley op een ordergroei van 33 procent, maar deze kwam uit op 30 procent. De marktvorsers stelden daarbij dat, gezien de ordercijfers in het afgelopen kwartaal, hun huidige verwachting van een ordergroei van 34 procent in 2018 wellicht "iets te agressief" is. Het aandeel Takeaway.com verloor 3,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen lager.

1 uur geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Stree

Alle fondsen lager.

2 uren geleden - Lees verder

Dreiging handelsoorlog houdt Wall Street nog steeds in greep

Stevige verliezen op weekbasis voor grote indexen.

2 uren geleden - Lees verder

Wall Street richting lager slot

Zorgen handelsoorlog houden aan.

2 uren geleden - Lees verder

Dreigende handelsoorlog houdt AEX in greep

Beursdebutanten nog niet overtuigend.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 521,45 -1,31% -6,92 528,37
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 790,93 -0,81% -6,45 797,38
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.030,05 -0,99% -10,26 1.040,31