Beursblik: versnelde groei WDP in Roemenie heugelijk

Redactie ABM Financial News - 10 januari 2018, 09:35

KBC Securities handhaaft Houden advies op aandeel.

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities is verheugd dat WDP inzet op een versnelde groei in Roemenië. Dit zei analist Alexander Makar in reactie op het nieuws voorbeurs dat het vastgoedconcern het belang in zijn Roemeense joint venture heeft uitgebreid.

WDP verhoogde het belang in deze joint venture met Jeroen Biermans van 51 procent naar 80 procent.

"De afgelopen maanden heeft WDP een sterke portefeuille expansie van zowel bestaande als potentiële nieuwe klanten weten te realiseren voor eersteklas logistiek vastgoed", oordeeld Makar. "We zijn blij dat WDP zich inzet voor een aanzienlijke uitbreiding van de portfolio, waardoor het momentum van zijn ontwikkelingsactiviteiten behouden blijft", voegde hij toe.

De analist merkte daarbij op dat het hogere landenrisico wordt weerspiegeld in de aantrekkelijkere opbrengsten in Roemenië. Op 30 september 2017 bedroeg de waarde van de vastgoedportefeuille in Roemenië circa 230 miljoen euro. "Van de Midden- en Oost-Europese landen is Roemenië één van de sterk presterende economieën met een gunstige vraag- een aanboddynamiek", concludeerde de analist.

KBC Securities handhaafde het Houden advies met een koersdoel van 92,00 euro voor WDP. Het aandeel noteerde woensdagochtend op een rode beurs 0,3 procent lager op 96,70 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Kleine verliezen in Europa

Britse Carillion gooit de handdoek.

7 minuten geleden - Lees verder

Tweetal bestuurders Kardan weg

Investeringsmaatschappij beraamt zich op opvulling.

55 minuten geleden - Lees verder

Commissarissen TIE Kinetix per direct opgestapt

Discussie met grootaandeelhouders over groeistrategie.

1 uur geleden - Lees verder

Damrak sluit vlak

Wall Street gesloten.

1 uur geleden - Lees verder

ECB kocht meer obligaties op

In de pas met maanddoel.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.