Beursblik: tweede overname voor Arcadis in data management

Redactie ABM Financial News - 10 januari 2018, 11:08

Kleine maar waardevolle overname volgens analisten.

(ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft met de acquisitie van het Britse SEAMS een tweede overname uitgevoerd die past bij het streven van het advies- en ingenieursconcern om een leidende rol in digitalisering te gaan spelen. Dit bleek woensdag uit rapporten van KBC Securities, NIBC en ING. 

In november nam Arcadis E2 manage tech over, wat volgens ING analist Quirijn Mulder meer gericht op milieu activiteiten, terwijl SEAM meer op water en infra activiteiten focust. Mulder spreekt van een kleine maar waardevolle overname voor Arcadis, waarvan hij de overnamesom inschat op 5 miljoen tot 10 miljoen euro. Analist Cédric Duinslaeger van KBC Securities gaat uit van ongeveer 8 miljoen euro.

Topman Peter Oosterveer zei recent in een interview met ABM Financial News naar aanleiding van de presentatie van nieuwe doelstellingen dat digitalisering één van de speerpunten is geworden onder zijn leiding. Arcadis is van plan om een leidende positie in te nemen hierbij.

Analist Edwin de Jong van NIBC Securities zei dat Arcadis met de overname bruikbare software oplossingen in bezit heeft gekregen die kan helpen bij de beoordeling van investeringsplannen. Arcadis kan deze software uitrollen naar andere regio's en activiteiten.

Mulder merkte op dat een risico van de overname is dat SEAMS wellicht klanten heeft die zijn verbonden aan Aecom en SEAMS, concurrenten van Arcadis. 

ING en NIBC hebben een koopadvies op het aandeel, terwijl KBC Securities het op Houden houdt.

Op een vlakke beurs daalde het aandeel Arcadis 0,4 procent tot 19,48 euro.  

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ARCADIS toevoegen aan uw watchlist 19,08 1,17% 0,22 18,86