Beursblik: problemen Acuity voor Philips Lighting beperkt

Redactie ABM Financial News - 10 januari 2018, 09:24

NIBC ziet problemen Amerikaanse sectorgenoot als bedrijfsspecifiek.

(ABM FN-Dow Jones) De problemen van het Amerikaanse lichtbedrijf Acuity Brands zijn slechts in beperkte mate van toepassing op sectorgenoot Philips Lighting. Dit schreef analist Edwin de Jong van NIBC woensdag. 

Acuity Brands maakte dinsdag teleurstellende resultaten bekend en waarschuwde voor uitdagende marktomstandigheden waardoor de koers bijna 15 procent daalde. Sectorgenoten werden meegesleurd en Philips Lighting verloor 3,1 procent. 

Analist De Jong merkte op dat de Amerikaanse markt belangrijk is voor Philips Lighting, maar stelde dat de gevolgen van de resultaten van Acuity beperkt zijn voor de onderneming, aangezien de problemen bij Acuity toch vooral bedrijfsspecifiek zijn. De marktomstandigheden zijn volgens de analist van NIBC niet gewijzigd en de prestaties van Philips Lighting in Amerika zijn in de eerste drie kwartalen van het afgelopen jaar relatief sterk geweest.

De Jong heeft een Neutraal advies met een, naar eigen zeggen inmiddels achterhaald, koersdoel van 23,00 euro. Op een rood Damrak daalde het aandeel Philips Lighting woensdag 0,3 procent tot 30,78 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen in groen gesloten

Aandacht voor mogelijke shutdown Amerikaanse overheid.

18 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: consensus wijst op stabiele winst voor ArcelorMittal

EBITDA van ruim 2 miljard dollar.

27 minuten geleden - Lees verder

Weer hoger slot op Damrak

Schuldenplafond zorgt voor weinig nervositeit in Amsterdam.

1 uur geleden - Lees verder

Aandeelhouders Intertrust akkoord met benoeming CEO Stephanie Miller

Miller per 22 januari aan het roer.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Volle agenda met rentebesluit ECB in aantocht.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.