Beursblik: Goldman Sachs zet RELX op kooplijst

Redactie ABM Financial News - 10 januari 2018, 12:11

Zakenbank prijst innovatiekracht.

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het advies voor RELX verhoogd van Neutraal naar Kopen en het koersdoel van 18,68 euro naar 23,00 euro, gezien de groeiperspectieven en innovatiekracht van het bedrijf. Dat meldde de bank in een dinsdag gepubliceerd rapport.

De analisten denken dat de markt onderschat hoe goed RELX disruptie weet te vermijden door continu te vernieuwen en het bedrijf te sturen naar nieuwe groeigebieden.

De toenemende creatie en gebruik van data biedt kansen voor superieure groei in de ontwikkeling van instrumenten voor data-analyse in de divisies Risk & Business Analytics en Legal, volgens het rappport.

Het aandeel biedt volgens de analisten van de zakenbank een steeds zeldzamer wordende combinatie van aantrekkende groei en rendement, niet alleen in vergelijking met de Europese mediasector maar ook met de bredere markt. 

Goldman Sachs voorspelt een autonome omzetgroei van 5 procent in de periode 2017 tot en met 2020, nadat in de periode 2012 tot en met 2016 de autonome groei nog bleef steken op 3 procent. Voor de Europese mediasector voorziet de bank de komende jaren een gemiddeld autonoom groeipercentage van 3 procent.

Risico's en kansen

De analisten keken naar structurele risico's die de toekomst voor RELX kunnen verstoren, zoals de trend van 'open access' en de implicaties daarvan voor de abonnementenmodel van RELX, de zelfrijdende auto en de implicaties voor het risicobedrijf, het vermogen van blockchaintechnologieën om juridische intermediatie te vervangen en ten vierde het risico dat bedrijfscongressen vervangbaar worden door digitale technologie. Al deze ontwikkelingen vormen inderdaad risico's voor het bedrijf, concludeerde Goldman Sachs, maar RELX kan hierop inspelen en zelfs ervan profiteren voordat het gevaar zich voordoet.

Het aandeel RELX noteerde woensdag 0,5 procent lager op 18,85 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: Credit Suisse zet verkoopadvies op ING

ABN AMRO blijft koopwaardig en koersdoel voor KBC omhoog.

22 minuten geleden - Lees verder

Kimberly-Clark gaat kosten besparen

Meer winst in vierde kwartaal.

39 minuten geleden - Lees verder

Omzetstijging voor Procter & Gamble

P&G rekent op meer winst per aandeel.

1 uur geleden - Lees verder

Enorme winststijging Verizon

Eenmalige posten stuwen winst in vierde kwartaal.

1 uur geleden - Lees verder

Ajax contracteert Deense verdediger

Contract met Kristensen loopt tot en met juni 2022.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
REED ELS... toevoegen aan uw watchlist 18,20 1,11% 0,20 18,00