AkzoNobel spreekt verder met potentiele kopers

Redactie ABM Financial News - 10 januari 2018, 09:50

Besluitvorming in april nog steeds op schema.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel spreekt op dit moment nog met "drie tot vier" potentiële kopers voor de divisie Specialty Chemicals. Dit bevestigde directiewoordvoerster Diana Abrahams woensdagochtend desgevraagd tegen ABM Financial News.

"Daarbij gaat het om een mix van strategische sectorgenoten en private equity partijen", zo gaf zij aan.

Volgens Abrahams zet AkzoNobel nog steeds in eerste instantie in op de twee eerder genoemde opties, namelijk een verkoop of een afsplitsing, waarbij het huidige aandeel AkzoNobel dan wordt gesplitst in een aandeel voor het verf- en coatingsbedrijf en een aandeel voor het speciaalchemiebedrijf.

"Maar de optie van een aparte beursgang voor Specialty Chemicals is nog steeds niet helemaal definitief van de baan", voegde zij toe. Volgens de woordvoerster ligt het concern nog steeds op schema om begin april een definitief besluit te nemen over de toekomst van Specialty Chemicals.

Persbureau Bloomberg becijferde de waarde van Specialty Chemicals woensdagochtend op 10 miljard euro. Een bron die met de situatie goed bekend is, meldde desgevraagd aan ABM Financial News "dat die taxatie aardig op de werkelijkheid berust", terwijl analist Wim Hoste van KBC Securities uitgaat van een waarde van 9 miljard euro.

Op een licht lager Damrak noteerde het aandeel AkzoNobel woensdag nagenoeg vlak op 74,92 euro. 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Drukke week voor de boeg

ECB, bedrijfscijfers en Amerikaanse shutdown.

54 minuten geleden - Lees verder

CEO Takeaway.com sluit fusie met Delivery Hero niet uit - media

Topman denkt dat er slechts plaats is voor 1 grote speler.

4 uren geleden - Lees verder

Saoedi-Arabie wil OPEC deal verlengen

Akkoord loopt nog tot einde van het jaar.

4 uren geleden - Lees verder

Beursblik: Deutsche Bank haalt ABN AMRO van kooplijst

Koersdoel van 28,00 euro.

6 uren geleden - Lees verder

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AKZO NOBEL toevoegen aan uw watchlist 74,82 -0,24% -0,18 75,00