Update: Boete van 5 miljard euro dreigt voor Peugeot

Redactie ABM Financial News - 8 september 2017, 18:52

Peugeot ontkent fraude.

(ABM FN-Dow Jones) De Franse autofabrikant PSA, onder meer van Peugeot, moet vrezen voor een boete van 5 miljard euro vanwege betrokkenheid in 'dieselgate'. Dit schreef de Franse krant Le Monde vrijdag op basis van documenten van de Direction générale de la concurrence, de la consommation et de la répression des fraudes.

Pegeot ontkende de beschuldigingen vrijdag en zei tevens niet door justitiële autoriteiten benaderd te zijn over de kwestie. "De groep is verontwaardigd om te leren dat informatie aan derden is verschaft, terwijl PSA nog nooit toegang heeft gehad tot het dossier dat is ingediend bij het openbaar ministerie", aldus de fabrikant.

Het concern meldde tevens zich het recht voort te houden om een klacht in te dienen voor de schending van de vertrouwelijkheid van het onderzoek.

Mocht het manipuleren van de uitstoot van dieselauto’s inderdaad een boete opleveren van 5 miljard euro dan gaat het om circa 10 procent van de jaaromzet van de fabrikant.

Overigens is PSA niet de enige fabrikant betrokken bij dieselgate, ook Renault en Fiat Chrysler worden verdacht. Het Duitse Volkswagen, waar het gebruik van de zogenoemde sjoemelsoftware als eerste aan het licht kwam, heeft inmiddels in Amerika al boetes gekregen van omgerekend meer dan 20 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
PEUGEOT toevoegen aan uw watchlist 18,47 0,82% 0,15 18,32