Brussel gaat grondig kijken naar fusie Luxottica en Essilor - media

Redactie ABM Financial News - 4 september 2017, 07:35

Afronding deal vermoedelijk pas tegen eind van het jaar.

(ABM FN-Dow Jones) De voorgenomen fusie tussen brillenmaker Luxottica uit Italië en lenzenfabrikant Essilor uit Frankrijk moet grondig worden bekeken door de Europese mededingingsautoriteiten. Dit meldde persbureau Reuters op basis van uitspraken van eurocommissaris  Margrethe Vestager.

De fusie tussen 's werelds grootste brillenfabrikant Luxottica, met merken als Ray-Ban, en Essilor werd begin dit jaar aangekondigd. Na afronding van de deal zou een marktspeler met een omvang van 47 miljard euro ontstaan en een omzet van ruim 15 miljard euro.

Brussel werd op 22 augustus formeel op de hoogte gesteld van de fusieplannen, die in diverse landen onderhevig zijn aan goedkeuring van toezichthouders. Vestager zei dit weekend dat het nog te vroeg is om vast te stellen of beide bedrijven aanzienlijke concessies moeten doen om te voldoen aan de eisen van de mededingingsautoriteiten. 

"Dit zijn bedrijven die een groot marktaandeel hebben, en als het gaat om zonnebrillen en lenzen voor brillen, dan is dit duidelijk een belangrijke en waardevolle markt", werd de eurocommissaris geciteerd aan de zijlijn van een conferentie in Italië.

Mochten Luxottica en Essilor goedkeuring krijgen, dan zal de transactie naar verwachting tegen het eind van het jaar worden afgerond. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Merel van Vroonhoven herbenoemd als voorzitter AFM

Statutair bestuur uitgebreid naar vier leden.

37 minuten geleden - Lees verder

Amerika ziet verkoop nieuwe woningen dalen

Afname van 0,6 procent ten opzichte van januari.

39 minuten geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting hogere opening

Sentiment gedraaid.

1 uur geleden - Lees verder

Kroger en Target overwegen fusie - media

Bron ontkent gesprekken tegenover CNBC.

2 uren geleden - Lees verder

Orders Amerikaanse duurzame goederen omhoog

Toename van ruim drie procent.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ESSILOR ... toevoegen aan uw watchlist 108,55 -1,41% -1,55 110,10