Siemens en Alstom gaan samen treinen bouwen

Redactie ABM Financial News - 26 september 2017, 23:10

Siemens mag belang uitbreiden tot meer dan 50 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Siemens en Alstom gaan hun treinendivisies samenvoegen in een gelijkwaardige fusie, waarin het Duitse bedrijf geleidelijk een beperkt meerderheidsbelang mag verwerven. Die intentieverklaring werd dinsdag getekend, meldde de bedrijven.

Het nieuwe bedrijf, dat Siemens Alstom gaat heten, zal een beursnotering in Frankrijk krijgen en een hoofdkantoor bij Parijs. Siemens krijgt zes van de elf zetels in het bestuur, dat zal worden geleid door de CEO van het Franse Alstom. Siemens krijgt ook een aandelenbelang van 50 procent in het nieuwe bedrijf, plus warrants waarmee het tot 2 procent van het aandelenkapitaal van Alstom kan kopen.

"Deze Frans-Duitse fusie van gelijken geeft op veel manieren een sterk signaal af", stelde CEO Joe Kaeser van Siemens. 

De topman wees erop dat een dominante speler in Azië de dynamiek op de mondiale spoorwegmarkt heeft veranderd en dat digitalisering ook veel verandering zal brengen voor de sector. "Samen kunnen we meer keuzes bieden", aldus Kaeser. 

CEO Henri Poupart-Lafarge van Alstom beloofde dat de combinatie van Franse en Duitse expertise waarde zal creëren voor klanten, medewerkers en aandeelhouders.

De twee bedrijven verwachten binnen vier jaar 470 miljoen euro aan synergievoordelen te kunnen realiseren. 

Het nieuwe bedrijf krijgt 62.300 medewerkers, een jaaromzet van 15,3 miljard euro en een aangepaste winst voor rente en belastingen van 1,2 miljard euro, op basis van de laatste jaarverslagen.

De fusie wordt gesteund door Alstom-aandeelhouder Bouygues en de Franse staat, op de voorwaarde dat Siemens vier jaar lang zijn belang niet groter dan 50,5 procent laat worden. Alstom moet 140 miljoen euro betalen als de fusie niet doorgaat.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

B&S voor 14,50 euro per aandeel naar de beurs - bron

Vrijdag eerste handelsdag.

11 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Degroof Petercam verlaagt advies Aalberts

Koersdoel naar 38,00 euro.

15 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Britse renteverhoging vermoedelijk in mei

Tweede verhoging hangt volgens ING af van Brexit.

38 minuten geleden - Lees verder

Wall Street koerst af op lagere opening

Federal Reserve zorgt voor onzekerheid.

1 uur geleden - Lees verder

Steunaanvragen VS stijgen

Stijging is onverwacht.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ALSTOM toevoegen aan uw watchlist 23,59 -0,46% -0,11 23,70