Update: Unilever mogelijk in de race voor overname Estee Lauder - media

Redactie ABM Financial News - 25 augustus 2017, 14:32

Naast Unilever ook andere gegadigden.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever zou mogelijk in de race zijn voor een overname van Estée Lauder. Dit meldde de Evening Standard vrijdag op zijn website.

In het artikel van de Britse krant wordt op basis van bronnen uit het financiële centrum van Londen gemeld dat meerdere partijen interesse hebben in het Amerikaanse cosmeticaconcern, maar dat Unilever de eerste gegadigde zou zijn. Het Brits-Nederlandse concern, dat zelf kort geleden een overnamepoging door Kraft Heinz afwees, zou een toenadering tot Estée Lauder overwegen.

Unilever wilde vrijdag geen commentaar geven.

Als andere overname gegadigden voor het Amerikaanse concern noemde de Evening Standard de Franse sectorgenoot L'Oréal, Kraft Heinz met steun van zijn eigenaren, investeringsmaatschappijen Berkshire Hathaway en 3G, en Rimmel-to-Max Factor van investeerder JAB.

Bieders op Estée Lauder moeten wel de medewerking van de familie Lauder voor zich winnen. De familie heeft een belang van 40 procent en een stemrecht van bijna 90 procent in Estée Lauder, meldde de Evening Standard.

"Ik heb geen reden om te veronderstellen dat Unilever dit serieus van plan is", zei analist Robert Jan Vos van ABN AMRO desgevraagd tegen ABM Fiancial News. De marktvorser wees erop dat Unilever vooral actief is in de categorie persoonlijke verzorging en Estée Lauder in cosmetica. "Bovendien kiest Unilever vooral voor kleine add-on acquisities en niet voor hele grote overnames", voegde Vos toe.

ABN AMRO heeft op Unilever Verkopen als advies met een koersdoel van 45,00 euro. Het aandeel Unilever noteerde vrijdagmiddag 0,1 procent lager op 49,98 euro.

Update: om extra informatie en commentaar analist toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Merel van Vroonhoven herbenoemd als voorzitter AFM

Statutair bestuur uitgebreid naar vier leden.

38 minuten geleden - Lees verder

Amerika ziet verkoop nieuwe woningen dalen

Afname van 0,6 procent ten opzichte van januari.

40 minuten geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting hogere opening

Sentiment gedraaid.

1 uur geleden - Lees verder

Kroger en Target overwegen fusie - media

Bron ontkent gesprekken tegenover CNBC.

2 uren geleden - Lees verder

Orders Amerikaanse duurzame goederen omhoog

Toename van ruim drie procent.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
L'OREAL toevoegen aan uw watchlist 179,55 -0,44% -0,80 180,35
UNILEVER toevoegen aan uw watchlist 43,48 0,18% 0,08 43,40