Wall Street hoger gesloten

Redactie ABM Financial News - 11 augustus 2017, 22:05

Zwakke inflatiedata doen kans op renteverhoging slinken.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger gesloten. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,1 procent tot 2.441,33 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 21.858,05 punten en de Nasdaq sloot 0,6 procent hoger op 6.256,56 punten.

Naast de aanhoudende zorgen over de oplopende spanningen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten richtte de markt zijn aandacht op het Amerikaans inflatierapport van juli. Uit de data bleek dat de consumentenprijzen in juli licht zijn gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. De markt sprak van zwakke data, waardoor een renteverhoging door de Federal Reserve weer verder is geslonken.

Zowel de consumentenprijzen als de kerninflatie stegen in juli met 0,1 procent, waar 0,2 procent was voorzien op maandbasis. De inflatie en kerninflatie van 1,7 procent op jaarbasis bleven bovendien onder de doelstelling van 2,0 procent van de Amerikaanse centrale bank. "De Fed zal hier niet blij van worden", concludeerde marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets.

De euro/dollar noteerde op 1,1831. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1786 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1772 op de borden.

De september-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,23 dollar hoger, ofwel 0,5 procent, op 48,82 dollar.

Maandag staan er in de Verenigde Staten geen macro-publicaties geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

Snap noteerde ruim 14,0 procent lager, nadat het moederbedrijf van de populaire fotoapplicatie Snapchat donderdag laat teleurstellende kwartaalresultaten rapporteerde. Het concern meldde tevens dat de gemiddelde prijs voor een advertentie op site in het tweede kwartaal is gedaald.

Nvidia verloor circa 5,5 procent, hoewel de chipproducent donderdag laat positieve kwartaalcijfers presenteerde. Marktvolgers zijn van mening dat de verwachtingen voor de sector te hoog waren. Het aandeel is de afgelopen 12 maanden in prijs meer dan verdubbeld.

Nordstrom verloor ongeveer 0,2 procent, nadat de retailer donderdag laat een beter dan verwachte winst en omzet rapporteerde.

J.C. Penney daalde ruim 17,0 procent, nadat de retailer vrijdag voorbeurs teleurstellende kwartaalcijfers publiceerde. In het tweede kwartaal nam het verlies verder toe en ook de vergelijkbare winkelomzet kromp. De outlook werd wel gehandhaafd.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bouwproductie eurozone vrijwel stabiel

Nederlandse en Belgische bouwproductie daalde in december.

29 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Damrak blijft dicht bij huis

Wall Street gesloten vanwege President's Day.

37 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: goede vooruitzichten halfgeleidersector

Bryan Garnier ziet hoge enkelcijferige groei in 2018.

1 uur geleden - Lees verder

Overschot lopende rekening eurozone daalt

Overschot in december 29,9 miljard euro.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: resultaat Euronext hoger dan verwacht

Lagere verwachtingen voor groei-initatieven.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.