Uitgelicht: analistendag Flow Traders slecht ontvangen

Redactie ABM Financial News - 30 juni 2017, 20:04

Analisten stellen taxaties bij.

(ABM FN-Dow Jones) Flow Traders was afgelopen week één van de grootste dalers op het Damrak. 

Het belangrijkste ijkpunt deze week voor beleggers in Flow Traders was een analistendag. Gezien de koersreactie lukte het de flitshandelaar niet om hier een overtuigende indruk achter te laten.

Bij gebrek aan zicht op de handelsomstandigheden en een verwachte verdere daling van de winst besloot ING het Koopadvies op het aandeel in te ruilen voor een Houden advies. Het koersdoel werd daarbij ook flink verlaagd, van 33,00 naar 25,00 euro. In mei verlaagde ING zijn koersdoel al van 40,00 naar 33,00 euro.

De lage volatiliteit van de wereldwijde ETF-markt en lage handelsvolumes in het eerste kwartaal zullen doorsijpelen in de jaarresultaten van Flow Traders, zei analist Rosine van Velzen bij de verlaging naar 33,00 euro.

Behalve een geruststellende toelichting over de gang van zaken in het tweede kwartaal miste Van Velzen afgelopen week blijkbaar ook een bijdrage ten aanzien van de uitbreiding naar de Amerikaanse niet-gereguleerde markt, hetgeen in mei nog een belangrijke reden was voor de analist om de koopaanbeveling voor het aandeel te handhaven. Deze nieuwe markt gaat volgens Flow Traders pas in 2018 bijdragen aan de omzet. 

Ook bij Credit Suisse was er terughoudendheid na de analistendag van Flow Traders. De Zwitserse bank besloot het koersdoel voor de Nederlandse flitshandelaar te verlagen van 38,00 naar 32,00 euro. Wel bleef het Outperform advies gehandhaafd, maar het aandeel staat niet langer op de favorietenlijst.

Indien de marktomstandigheden aantrekken, dan is Flow Traders volgens Credit Suisse overigens beter dan ooit gepositioneerd om daarvan te profiteren. Desalniettemin zag de bank wel aanleiding om de winsttaxaties voor Flow Traders voor dit jaar te verlagen met maar liefst 38 procent vanwege de enorm lage marktvolatiliteit. Maar niet alleen voor dit jaar, ook voor 2018 en 2019 verlaagden de analisten hun winstramingen, met respectievelijk 13 en 9 procent.

Aangezien de marktvolatiliteit volgens Credit Suisse bijna op een laagterecord staat, “denken we niet dat dit het juiste moment in de cyclus is om het advies op het aandeel te verlagen”.

Bij UBS was de reactie op de analistendag wellicht beter. Analist Michael Werner had meer aandacht voor de kansen, met name de plannen om later dit jaar uit te breiden naar marketmaking op de valutamarkt. Flow Traders verhandelt jaarlijks zo'n 500 miljard dollar aan valuta, of een slordige 2 miljard dollar per dag. 

Gezien deze schaal denkt Flow Traders als market maker de eigen valutahandel te kunnen verbeteren, wat betere prijzen voor de ETF-valutaproducten moet opleveren. Daarnaast hoopt Flow Traders te profiteren van de toenemende valutastroom naar centrale handelsplatforms. 

Hoewel Flow Traders niet wilde zeggen hoeveel winst of omzet de valutahandel kan bijdragen, was UBS positief gestemd. Volgens analist Werner hoeft de uitbreiding organisatorisch en qua IT ook niet zo veel te kosten, omdat de risicomodellen voor market making in ETFs al aanwezig zijn.

UBS verwacht bovendien dat de aandelenmarkten de komende jaren weer volatieler worden, wanneer de Federal Reserve en Europese Centrale Bank hun monetaire beleid verkrappen. Dit zal de omzet bij Flow Traders steunen. UBS besloot dan ook om het koopadvies op het aandeel te handhaven met een koersdoel van 35,50 euro.

Van Velzen van ING suggereerde nog dat Flow Traders een bodem voor het dividend in 2017 zou kunnen aangeven, wat een geruststelling zou zijn voor beleggers in de huidige moeilijke marktomstandigheden. 

Het aandeel zakte van 26,22 euro vorige week vrijdag naar 24,15 euro, een koersdaling van 7,9 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

Gisteren - Lees verder

Wall Street kleurt groen

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Alle seinen op groen voor Wall Street

Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Zorgen over Amerikaanse schalie-olie productie.

Gisteren - Lees verder

AEX blijft stijgen

Dow Jones index boven 26.000 punten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
FLOWTRADERS toevoegen aan uw watchlist 18,79 -2,34% -0,45 19,19