USG People op overnamepad - media

Redactie ABM Financial News - 19 april 2017, 13:38

Overnames moeten Japans moederbedrijf Recruit opstuwen na wereldtop.

(ABM FN-Dow Jones) USG People gaat op overnamepad om moederbedrijf Recruit uit Japan een topnotering op het wereldtoneel van de hr-uitzendmarkt te bezorgen voor 2020. Dit schreef Het Financieele Dagblad woensdag.

"Wij houden de markt constant in de gaten. Op dit moment is er nog niets concreet. De komende jaren gaan wij zeker overnames doen", aldus CEO Rob Zandbergen van USG, die in de krant aangaf dat Recruit de top wil bereiken via Europa, waarbij voor USG een belangrijke rol is weggelegd.

De ambities van Recruit zijn niet nieuw. In december 2015 stelden de Japanners zich in het bezit van het toen nog aan de Amsterdamse beurs genoteerde USG People, nadat het in 2014 via een beursgang 1,9 miljard dollar ophaalde.

De nettowinst over 2015 lag op 1,8 miljard euro. Wil het bedrijf zich kunnen meten met Randstad, Manpower en Adecco dan zal de omzet met 5 miljard euro omhoog moeten naar circa 20 miljard euro, zo rekent de krant woensdag voor.

In Duitsland en Frankrijk wil het bedrijf groeien en bijvoorbeeld in Italië en Scandinavië wil Recruit via USG voet aan de grond krijgen. "USG is het Europese hoofdkantoor", aldus Zandbergen tegen het FD.

"In principe kunnen wij alles kopen, zolang er een match is met het management en een bedrijf voldoende waarde toevoegt. Het maakt niet uit of het om hoog of laag gekwalificeerd werk gaat of om innovatieve of bedrijven in nichemarkten", aldus de CEO.

Met een goed draaiende economie en oplopende marges in de uitzendmarkt kunnen de overnameprijzen flink oplopen. Zandbergen is in de krant daarom ook realistisch: "Ik krijg nu al veel aanbiedingen die ik vreselijk duur vind."

Zandbergen meldde in de krant geen concrete omvang van de oorlogskas, maar wel dat een deel van de genoemde 1,9 miljard dollar die Recruit bij de beursgang ophaalde, bestemd was voor overnames in Europa.

Verder kan USG volgens Zandbergen redelijk zelfstandig overnames doen. "Er zit één Japanner in het dagelijks bestuur. Ik heb relatief veel vrijheid behouden", aldus de USG-topman.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: Britse renteverhoging vermoedelijk in mei

Tweede verhoging hangt volgens ING af van Brexit.

24 minuten geleden - Lees verder

Wall Street koerst af op lagere opening

Federal Reserve zorgt voor onzekerheid.

58 minuten geleden - Lees verder

Steunaanvragen VS stijgen

Stijging is onverwacht.

1 uur geleden - Lees verder

Update: Bank of England laat rente ongemoeid

Rente blijft 0,5 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Bank of England laat rente ongemoeid

Rente blijft 0,5 procent.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
USG PEOPLE toevoegen aan uw watchlist 17,20 -1,49% -0,26 17,20