Olieprijs sluit weer flink hoger

Redactie ABM Financial News - 8 december 2017, 20:47

Voortzetting van herstel op donderdag.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag wederom hoger gesloten, na de inzet van het herstel op donderdag.

De januari-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,67 dollar ofwel 1,2 procent hoger, op 57,36 dollar.

De prijsstijging op vrijdag is volgens analisten mede ingegeven door cijfers van de Chinese overheid van vandaag, waaruit bleek dat de import van ruwe olie in het land steeg van 7,3 miljoen vaten per dag in oktober naar meer dan 9 miljoen in november. 

Ook de oplopende spanningen in het Midden-Oosten, na de erkenning door president Trump van de VS dat Jeruzalem de hoofdstad van Israel is, gaven volgens analisten de olieprijs een steun in de rug.

Een andere aanjager van de olieprijs is een dreigende staking van arbeiders in de Nigeriaanse olie-industrie.

De stijging van de olieprijs wordt echter getemperd door zorgen over de stijgende olieproductie in de Verenigde Staten. Baker Hughes maakte vrijdag bekend dat het aantal actieve olieboorinstallaties in de VS deze week met twee toenam tot 751 putten.

Op weekbasis daalden de olieprijzen met circa 1,7 procent.

Woensdag bleek uit het wekelijkse olierapport van de Amerikaanse Energy Information Administration dat de Amerikaanse voorraden ruwe olie waren gedaald, maar uit het rapport kwam ook naar voren dat de benzinevoorraden in de VS waren gestegen. 

Goldman Sachs verhoogde deze week zijn verwachting voor het koersdoel in 2018 voor een vat West Texas Intermediate van 55,00 naar 57,50 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.