Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Redactie ABM Financial News - 7 december 2017, 12:50

S&P doorbreekt neerwaartse trend.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bewegen donderdag richting een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

Volgens marktanalist Craig Erlam zou een vertraging van de Amerikaanse belastinghervormingen betekenen dat er dit jaar op Wall Street geen kerstrally zal plaatsvinden. De twee andere belangrijkste thema's zijn volgens de analist op dit moment de onderhandelingen over Brexit en dan met na het vraagstuk omtrent de Ierse grens en de aanhoudende stijging van de Bitcoin.

Op macro-economisch vlak staan donderdag een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen in de Verenigde Staten, gevolgd door het consumentenkrediet in oktober later op de dag. 

Olie noteerde donderdag in het groen. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 0,5 procent tot 56,21 dollar, terwijl een januari-future Brent 0,7 procent duurder werd op 61,64 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1787. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1802 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1795 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Chipfabrikant Broadcom overtrof woensdag met de resultaten over het afgelopen kwartaal de verwachtingen. Voorbeurs was er nog geen handel in het aandeel.

Digital Power steeg voorbeurs 52,9 procent, waarmee de energieleverancier herstelt van forse verliezen een dag eerder, nadat het concern in eerste instantie 31 procent won, na berichten over een deal met Amazon.com en vervolgens de koers met 25 procent zag dalen, toen het bedrijf meldde "geen overeenkomst aangegaan te zijn en geen order ontvangen te hebben van Amazon". Amazon noteerde voorbeurs 0,4 procent hoger.

Citigroup verloor voorbeurs 0,1 procent. De bank meldde woensdag dat de winst waarschijnlijk zal worden gedrukt met 20 miljard dollar onder de nieuwe belastingplannen.

Dollar General publiceert voorbeurs kwartaalcijfers en sloot woensdag 1,7 procent hoger.

General Electric lijkt een half procent hoger te gaan openen. GE meldde 12.000 banen te gaan schrappen als onderdeel van een kostenbesparingsprogramma ter waarde van 1 miljard dollar. 

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag vlak op 2.629,27 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 24.140,91 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 6.776,38 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen Galapagos lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Vrees voor vierde renteverhoging afgenomen.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Vrees voor vierde renteverhoging afgenomen.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Stijging bouwt voort op daling voorraden.

Gisteren - Lees verder

Herstel hapert op Damrak

Op weekbasis bescheiden winst voor AEX.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.