Groei uitzenduren stabiel volgens ABU

Redactie ABM Financial News - 27 december 2017, 10:57

Omzetgroei iets sterker dan in voorgaande maand.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal gewerkte uitzenduren in de Nederlandse uitzendsector is in week 45 tot en met 48 van dit jaar even hard gestegen als in de voorgaande periode, evenals de omzet. Dit bleek woensdag uit cijfers van brancheorganisatie ABU.

In periode 12 van dit jaar namen de uitzenduren met 6 procent toe en steeg de omzet met 8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Een periode eerder waren dit  stijgingen van respectievelijk 6 en 7 procent.

De groei vond net als in de voorgaande maand vooral plaats in de industriële sector, waar het aantal uren met 11 procent steeg en de omzet met 15 procent toenam. De technische sector telde 8 procent meer uitzenduren en de omzet steeg met 9 procent. In de administratieve sector was er een daling van 2 procent in het aantal uren en een afname van 3 procent in de omzet.

Omdat periode 12 net zoveel werkbare dagen telde als dezelfde periode vorig jaar, is er geen correctie toegepast.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street op weg naar vlakke opening

Beurzen geven niks prijs op records van maandag.

13 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Credit Suisse zet verkoopadvies op ING

ABN AMRO blijft koopwaardig en koersdoel voor KBC omhoog.

30 minuten geleden - Lees verder

Kimberly-Clark gaat kosten besparen

Meer winst in vierde kwartaal.

47 minuten geleden - Lees verder

Omzetstijging voor Procter & Gamble

P&G rekent op meer winst per aandeel.

1 uur geleden - Lees verder

Enorme winststijging Verizon

Eenmalige posten stuwen winst in vierde kwartaal.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BRUNEL I... toevoegen aan uw watchlist 16,42 1,42% 0,23 16,19
DPA toevoegen aan uw watchlist 1,82 1,11% 0,02 1,80
RANDSTAD toevoegen aan uw watchlist 56,88 0,39% 0,22 56,66