Lavide voert ontslag bestuurders Gastvrij Nederland door

Redactie ABM Financial News - 21 december 2017, 18:41

Voormalige lege beurshuls kreeg akkoord van aandeelhouders.

(ABM FN-Dow Jones) Lavide heeft na een bijzondere aandeelhoudersvergadering het ontslag van bestuurders Martin van der Linden en Ingrid Ruiters van Gastvrij Nederland doorgezet. Dit meldde de voormalige lege beurshuls donderdag nabeurs. 

Lavide schorste al eerder bestuurders Van der Linden en Ruiters, nadat er "onregelmatigheden" waren geconstateerd. CEO Vincent Poorter schoof vervolgens zijn vriendin en Lavide-commissaris Annette Franken naar voren als nieuwe bestuurder van het gastouderbureau. In een buitengewone aandeelhoudersvergadering kreeg Lavide akkoord om de schorsing van beide bestuurders om te zetten in een ontslag.  

De bestuurders van Gastvrij Nederland zouden volgens mediaberichten nu aangifte doen tegen Poorter en Franken. Lavide reageerde donderdag op de berichten door te stellen dat de onderneming bereid is tot een tegenaangifte wegens een valse aangifte.  

Verder meldde Lavide dat er een geldlening nodig is geweest van 103.100 euro om alle werkmaatschappijen onder Gastvrij Nederland weer op orde te krijgen. Lavide stelde zelf ook een geldleningen ter beschikking van bijna 30.000 euro aan de diverse werkmaatschappijen. 

Lavide onderzoekt de mogelijkheid om de geleden schade te verhalen op de ontslagen bestuurders of verkopers van Gastvrij.

Het aandeel Lavide sloot donderdag 1,3 procent hoger op 0,79 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
LAVIDE toevoegen aan uw watchlist 0,80 0,00% 0,00 0,80