Beursblik: kans op goedkeuring fusie T-Mobile en Tele2 klein

Redactie ABM Financial News - 15 december 2017, 09:55

Mocht deal wel doorgaan, is dit negatief voor KPN volgens NIBC.

(ABM FN-Dow Jones) De kans is klein dat Deutsche Telekom en Tele2 goedkeuring krijgen van mededingingsautoriteiten om hun Nederlandse activiteiten samen te voegen. Dit schreef NIBC vrijdag in een analistenrapport.

Het Duitse telecombedrijf en zijn Zweedse sectorgenoot maakten het voornemen om de Nederlandse divisies te fuseren vrijdag bekend. De deal, die onderhevig is aan goedkeuring van toezichthouders, moet in de tweede helft van volgend jaar worden afgerond. Tele2 krijgt een belang van 25 procent en Deutsche Telekom een belang van 75 procent. 

"We snappen de gedachte achter de deal gezien de matige winstgevendheid van Tele2 en T-Mobile Nederland maar het zal zeer moeilijk worden voor de bedrijven om Europese goedkeuring te krijgen", aldus analist Martijn den Drijver. Hij wees op een soortgelijke deal in Noorwegen tussen Telenor en TeliaSonera die Europese mededingingsautoriteiten afwezen met als reden dat het concurrentievermogen zou afnemen en dit zou leiden tot minder investeringen in het netwerk en hogere prijzen voor de consument.

Mochten toezichthouders wel akkoord gaan, dan zal dit zijn op basis van grote concessies van Tele2 en Deutsche Telekom. Ook zal dit leiden tot nog meer concurrentie in een toch al competitieve Nederlandse telecommarkt. "Dat zou duidelijk niet positief zijn voor KPN. Maar zoals het er nu voor staat gaan we er niet van uit dat de EU akkoord gaat", aldus Den Drijver, die vooralsnog ook geen groen licht voorziet van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

NIBC heeft een Accumuleren advies op KPN en een koersdoel van 3,20 euro. Het aandeel KPN noteerde vanochtend 0,7 procent hoger op 2,90 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Arcadis neemt SEAMS over

Geen financiƫle details.

11 minuten geleden - Lees verder

Stijging Chinese producentenprijzen neemt verder af

Toename van 4,9 procent op jaarbasis in december.

20 minuten geleden - Lees verder

Chinese inflatie stijgt licht

Inflatie december van 1,8 procent op jaarbasis.

26 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Veel inflatie en productiecijfers.

30 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Voorzichtige start nieuwe cijferseizoen.

32 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
KPN KON toevoegen aan uw watchlist 2,90 -0,68% -0,02 2,92