Resultaten Ordina trekken aan

Redactie ABM Financial News - 2 november 2017, 07:45

Nettoschuldpositie verbetert aanzienlijk.

(ABM FN-Dow Jones) Ordina heeft in het derde kwartaal van 2017 de resultaten zien aantrekken, waarbij de nettoschuldpositie sterk verbeterde. Dit maakte de dienstverlener aan de ICT-sector donderdag voorbeurs bekend.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet op jaarbasis met 0,2 procent naar 81,8 miljoen euro, waarbij de groei binnen de overheid zich doorzette. Ook was er volgens CEO Jo Maes van Ordina sprake van een toename van nieuwe werknemers, hoewel de uitstroom een punt van aandacht blijft. In België was er sprake van stabilisering van de omzet. “Het resultaat blijft goed”, aldus Maes.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) kwam in het afgelopen kwartaal uit op 2,7 miljoen euro, tegen 2,5 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Hierdoor realiseerde Ordina een EBITDA-marge van 3,3 procent tegenover 3,1 procent een jaar eerder.

De nettoschuldpositie verbeterde aanzienlijk van 5,9 miljoen naar 2,5 miljoen euro.

Maes wil de leidende positie in de logistiek uitbouwen met de propositie Intelligente Datagedreven Organisaties. “De overige proposities, Security & Privacy, Digitale Acceleratie en Business Platforms, zijn verder uitgewerkt en hebben inmiddels tot opdrachten geleid,” aldus de topman.

"De vraag in de markt is hoog, maar de krappe arbeidsmarkt blijft een uitdaging", voegde Ordina nog toe.

Het aandeel Ordina sloot woensdag 3,0 procent hoger op 1,53 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

16 februari 2018, 22:15 - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

16 februari 2018, 22:08 - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

16 februari 2018, 21:25 - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

16 februari 2018, 20:55 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ORDINA toevoegen aan uw watchlist 1,81 5,85% 0,10 1,71