Beursblik: resultaten Ordina herstellen in Nederland

Redactie ABM Financial News - 2 november 2017, 09:50

Uitstroom personeel blijft volgens ING probleem.

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Ordina over het afgelopen kwartaal lieten verbetering zien op de Nederlandse markt, maar de uitstroom van werknemers blijft een probleem. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING in reactie op de kwartaalcijfers van het bedrijf.

Ordina realiseerde in het afgelopen kwartaal een omzet van 81,8 miljoen euro, waar ING rekende op 77,6 miljoen euro. Dit betekende een omzetgroei van 0,2 procent, terwijl Zwartsenburg op een omzetdaling van 5,0 procent mikte na een daling van 3,6 procent in het tweede kwartaal van dit jaar.

De analist bleek te spreken over de groei van 7,9 procent bij de tak Overheid en de daling van 1,5 procent bij Financiële Dienstverlening. In het laatste segment realiseerde Ordina in het tweede kwartaal nog een daling van 13,6 procent.

De aangepaste EBITDA-marge kwam uit op 5,8 procent en dat is volgens Zwartsenburg beter dan de 5,1 procent van een jaar eerder. “Er valt dus verbetering te zien en tekenen van herstel in Nederland, hoewel de uitstroom van werknemers een probleem blijft”, aldus de marktvorser.

ING handhaafde het Houden advies op Ordina met een koersdoel van 1,80 euro. Op een vlak Damrak koerste het aandeel donderdag 0,1 procent lager op 1,53 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

16 februari 2018, 22:15 - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

16 februari 2018, 22:08 - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

16 februari 2018, 21:25 - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

16 februari 2018, 20:55 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ORDINA toevoegen aan uw watchlist 1,81 5,85% 0,10 1,71