Beursblik: Lucas Bols wat voorzichtig over tweede jaarhelft

Redactie ABM Financial News - 16 november 2017, 10:54

Resultaten grofweg in lijn met verwachting volgens KBC Securities.

(ABM FN-Dow Jones) Lucas Bols heeft voor de tweede helft van het lopende jaar een voorzichtige outlook afgegeven, nadat de resultaten over de afgelopen zes maanden in lijn met de verwachting uitvielen. Dit stelde analist Alan Vandenberghe van KBC Securities donderdag.

Lucas Bols verwacht een aanhoudende omzetgroei van de wereldwijde merken in West-Europa, de opkomende markten en de VS. De omzet in Azië-Pacific zal naar verwachting van het concern geleidelijk weer toenemen in de tweede helft van dit boekjaar. 

Binnen de regionale merken verwacht Lucas Bols dat de huidige trends in omzet en marges zullen doorzetten in de tweede helft van het boekjaar. Voor de middellange termijn handhaafde het destillateur de verwachting voor stabilisatie van de regionale merken op EBIT-niveau. 

Vandenberghe noemde de verwachtingen ietwat voorzichtig en de analist voorziet dat als gevolg de ramingen voor de bedrijfsconsensus licht worden verlaagd. 

Volgens de marktvorser waren de halfjaarresultaten verder grofweg in lijn met de verwachtingen. Lucas Bols rapporteerde een omzet van 48,8 miljoen euro, waar KBC rekening hield met 49,7 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (EBIT) viel met 13,8 miljoen euro juist hoger uit dan de door KBC voorziene 13,6 miljoen euro, vanwege een grotere bijdrage van Passoã aan de resultaten. 

Vandenberghe bleek vooral te spreken over het positieve momentum binnen de wereldwijde merken, waar de marges hoger dan verwacht uitvielen. Vanwege timing en een beperkte mix vielen de resultaten uit regionale markten juist weer iets tegen, aldus de analist. 

Het aandeel Lucas Bols steeg donderdagochtend op een hoger Damrak 2,8 procent op 19,01 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

16 februari 2018, 22:15 - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

16 februari 2018, 22:08 - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

16 februari 2018, 21:25 - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

16 februari 2018, 20:55 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
LUCASBOLS toevoegen aan uw watchlist 18,50 2,49% 0,45 18,05