Vastned handhaaft outlook

Redactie ABM Financial News - 1 november 2017, 07:34

Bezettingsgraad portefeuille gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) Vastned heeft de verwachtingen voor heel dit jaar herhaald, nadat de bezettingsgraad van zowel de core city assets als de totale portefeuille steeg. Dit meldde het Nederlandse vastgoedfonds woensdag voorbeurs in een trading update.

CEO Taco de Groot zei in een toelichting, dat Vastned zich blijft concentreren op de verdere uitbreiding van de core city assets en afbouw van de niet strategische assets. Daarbij concentreert het concern zich op de uitbreiding in de vijf geselecteerde Europese steden van clusters van core city assets middels overnames en de verkoop van niet strategische assets in voornamelijk kleinere steden in Nederland.

"Tenslotte hebben wij kennis genomen van het nieuwe Regeerakkoord wat op 10 oktober 2017 is gepresenteerd, waarin onder andere staat dat met ingang van 2020 directe beleggingen in vastgoed door beleggingsinstellingen niet meer zijn toegestaan in verband met het afschaffen van de dividendbelasting. Wij zijn hierover met verschillende partijen in gesprek en volgen de ontwikkelingen op de voet", zei CEO De Groot nog.

In de eerste negen maanden van 2017 stegen de huurinkomsten op contracten die werden afgesloten voor de core city assets met 9,9 procent. Bij de mixed retail locaties ging het juist om een daling van 10,4 procent.

De bezettingsgraad van Vastned's core city assets noteerde per eind september 2017 op 99,6 procent, in vergelijking tot 99,1 procent eind 2016, terwijl de bezettingsgraad van de hele vastgoedportefeuille steeg van 97,3 procent eind december naar 97,6 procent.

Outlook

Vastned herhaalde de eerder afgegeven verwachtingen voor het direct resultaat, bestaande uit de huuropbrengsten, verminderd met de exploitatiekosten, beheerskosten, algemene kosten en financieringskosten, voor het hele boekjaar. Het vastgoedfonds rekent op een direct resultaat variërend van 2,10 euro tot 2,20 euro per aandeel.

Vastned hield ook vast aan zijn dividendvoorstel voor 2017 van 2,05 euro per aandeel.

Het aandeel Vastned sloot dinsdag op een groen Damrak 1,1 procent hoger op 37,58 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen lager.

30 minuten geleden - Lees verder

Techaandelen in de verkoop op Wall Street

Facebook uit de gratie na datalek.

39 minuten geleden - Lees verder

Wall Street richting lager slot

Techaandelen in de verkoop na datalek Facebook

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs onder druk

Omlaag in het spoor van de aandelenmarkten.

1 uur geleden - Lees verder

Correctie: orderboek beursgang NIBC vol - bron

Ingetekend op ruim 38 miljoen aandelen van Haagse bank.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
VASTNED ... toevoegen aan uw watchlist 39,15 1,82% 0,70 38,45