Wall Street sluit licht lager

Redactie ABM Financial News - 9 oktober 2017, 22:07

Kalme handelsdag vanwege Columbus Day.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag licht lager gesloten. De S&P 500 index sloot 0,2 procent in het rood op 2.544,73 punten, De Dow Jones index verloor krap 0,1 XX procent en de Nasdaq leverde bijna 0,2 procent in.

Beleggers moesten het maandag stellen zonder richtinggevend nieuws, mede vanwege de viering van Columbus Day in de Verenigde Staten, waardoor de obligatiemarkten dicht zijn. Hoewel Wall Street dus wel geopend was, was de agenda zowel op macro-economisch gebied als voor bedrijfsnieuws geheel leeg.

"We hebben eigenlijk helemaal geen economisch nieuws vandaag en het is een rare dag, met sommige markten die dicht zijn. De markt is lichtelijk richtingloos. Toch is er sprake van enige zwakte op de markt", zei hoofdmarktstrateeg Robert Pavlik van Boston Private Wealth Management. "Mensen zijn een beetje nerveus in de aanloop naar het cijferseizoen. Er wordt veel gesproken over markten die overspannen zijn en dat werkt door in de hoofden van investeerders. Maar dezelfde partijen roepen ook weer dat de markt verder omhoog moet", zei hij, aangevend dat de conflicterende inzichten op recordstanden de aandelenbeurzen beperken in verdere winsten.

De geopolitieke ontwikkellingen in verschillende regio's, waaronder Noord-Korea, Iran  en Spanje, blijven de financiële markten bezig houden.

De november-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,29 dollar ofwel 0,6 procent hoger op 49,58 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1750. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1747 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1731 op de borden.

De macro-economische agenda begint voor de Verenigde Staten pas op woensdag, met de wekelijkse hypotheekaanvragen en de notulen van de Federal Reserve.

Bedrijfsnieuws

Tesla verloor 3,9 procent, nadat het concern bekendmaakte de onthulling van zijn elektrische semi-truck tot 1 november uit te stellen. Dat komt kort nadat het concern productieproblemen bij zijn nieuwe Model 3 personenauto meldde.

General Electric sloot 3,9 procent lager, na het nieuws dat een aantal topbestuurders het bedrijf gaat verlaten. Het concern komt op 20 oktober met zijn rapportage over het derde kwartaal.

General Motors sloot 0,9 procent hoger, nadat het autoconcern maandag bekendmaakte het bedrijf Strobe in Pasadena te hebben gekocht, dat lasergestuurde sensoren maakt. De acquisitie moet GM helpen de ontwikkeling van zelfsturende auto's te versnellen. Daarvoor gaat  Strobe  nauw samenwerken met Cruise Automation, dat GM begin 2016 overnam.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.