Wall Street gaat richting licht lager slot

Redactie ABM Financial News - 9 oktober 2017, 21:19

Kalme handelsdag vanwege Columbus Day.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen maandag af op een licht lager slot. Ruim een half uur voor de slotzoemer koerste de S&P 500 index 0,2 procent in het rood op 2.543,39 punten,  noteerde De Dow Jones index 0,1 procent lager en verloor de Nasdaq 0,2 procent.

Beleggers moesten het stellen zonder richtinggevend nieuws, mede vanwege de viering van Columbus Day in de Verenigde Staten, waardoor de obligatiemarkten dicht zijn. Hoewel Wall Street dus wel geopend is, was de agenda zowel op macro-economisch gebied als voor bedrijfsnieuws geheel leeg.

"We hebben eigenlijk helemaal geen economisch nieuws vandaag en het is een rare dag, met sommige markten die dicht zijn. De markt is lichtelijk richtingloos. Toch is er sprake van enige zwakte op de markt", zei hoofdmarktstrateeg Robert Pavlik van Boston Private Wealth Management. "Mensen zijn een beetje nerveus in de aanloop naar het cijferseizoen. Er wordt veel gesproken over markten die overspannen zijn en dat werkt door in de hoofden van investeerders. Maar dezelfde partijen roepen ook weer dat de markt verder omhoog moet", zei hij, aangevend dat de conflicterende inzichten op recordstanden de aandelenbeurzen beperken in verdere winsten.

De geopolitieke ontwikkellingen in verschillende regio's, waaronder Noord-Korea, Iran  en Spanje, blijven de financiële markten bezig houden.

De futures voor een vat West Texas stonden 0,6 procent hoger en een vat Brent noteerde 0,3 procent in de plus.

De euro/dollar noteerde op 1,1752. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1747 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1731 op de borden.

De macro-economische agenda begint voor de Verenigde Staten pas op woensdag, met de wekelijkse hypotheekaanvragen en de notulen van de Federal Reserve.

Bedrijfsnieuws

Tesla verloor 3,3 procent, nadat het concern bekendmaakte de onthulling van zijn elektrische semi-truck tot 1 november uit te stellen. Dat komt kort nadat het concern productieproblemen bij zijn nieuwe Model 3 personenauto meldde.

General Electric noteerde ruim 4 procent lager, na het nieuws dat een aantal topbestuurders het bedrijf gaat verlaten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Wall Street eindigt lager

Winst verdampt na oplopen tienjaarsrente.

Gisteren - Lees verder

Wall Street hoger na Fed-notulen

Walmart verder omlaag.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs eindigt lager

Handelaren wachten op nieuwe voorraadcijfers.

Gisteren - Lees verder

Slechts enkele beleidsmakers bij de Fed vrezen oververhitting

Wall Street hoger na publicatie notulen

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.