Valuta: valutamarkt richt vizier op Spanje en Verenigd Koninkrijk

Redactie ABM Financial News - 9 oktober 2017, 09:39

Centrale banken tevens punt van focus.

(ABM FN-Dow Jones) De ontwikkelingen rond het onafhankelijkheidsvraagstuk van Catalonië en de positie van de Britse premier May domineren maandag de valutamarkten. Dit meldde valuta specialist Teeuwe Mevissen van Rabobank maandag.

Mogelijk scenario's komende week zijn volgens Mevissen onder andere dat Catalonië de onafhankelijkheid uitroept of dat de Spaanse premier Rajoy de autonomie van de afvallige regio intrekt. Wat het Verenigd Koninkrijk betreft bestaat de kans volgens de valutaspecialist dat premier May opstapt, wordt gedwongen tot aftreden of dat een herschikking van haar kabinet plaatsvindt. "Een kwestie van afwachten, die bepalend zal zijn voor de richting euro/dollar en het euro/pond", aldus Mevissen.

Het resterende deel van de week zullen volgens de valutaspecialist diverse ECB-sprekers voor richting kunnen zorgen, wordt uitgekeken naar de start van de vijfde ronde van de Brexit-onderhandelingen, de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve en vraagt de markt zich af wat Trump gaat doen met de nucleaire deal met Iran. Daarnaast kijken markten volgens Mevissen uit naar de start van het 19e nationale partijcongres in China volgende week, waarbij het de grote vraag is of Xi Jinping voor een tweede termijn als partijleider en president wordt benoemd.

De euro noteerde maandagochtend tegenover de dollar vlak op 1,1730, terwijl de Europese munt tegenover de Japanse yen tevens vlak noteerde op 132,16. De dollar noteerde tegenover de yen vlak op 112,68. De euro noteerde ten opzichte van het Britse pond 0,5 procent lager op 0,8939, terwijl de dollar 0,4 procent verloor tegenover de Britse munt tot 0,7620.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs omhoog

Amerikaanse olievoorraden vorige week gedaald.

34 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen blijven dicht bij huis

Notulen ECB hinten op spoedige aankondiging afbouw QE.

2 uren geleden - Lees verder

Update: Damrak eindigt in het rood na notulen Fed

Vrees voor hogere rentes VS wurgt beurs.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak eindigt in het rood na notulen Fed

Vrees voor hogere rentes VS wurgt beurs.

3 uren geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting verder omlaag.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.