Olieprijs staat hoger

Redactie ABM Financial News - 9 oktober 2017, 21:07

Marktvolgers in afwachting van vraag- en aanbodcijfers.

(ABM FN-Dow Jones) Investeerders zijn in afwachting van twee belangrijke rapporten over aanbod en vraag van ruwe olie later deze week. Woensdag komt de OPEC met data en een dag later volgen cijfers van het Internationale Energie Agentschap.

De prijzen van ruwe olie stabiliseerden, na vrijdag meer dan 2 procent te zijn gedaald, terwijl in het weekend circa 90 procent van de Amerikaanse olie infrastructuur in de Golf van Mexico buiten werking was gesteld vanwege de komst van orkaan Nate, die uiteindelijk weinig impact op de Amerikaanse oliemarkt had.

Volgens analisten zijn verschillende exportterminals in de Verenigde Staten alweer heropend, maar de vraag is volgens hen hoe de tijdelijke sluiting zal uitpakken op de voorraadcijfers. 

"Er blijkt groeiende twijfel onder marktvolgers te zijn of de prijsstijging van de afgelopen weken gerechtvaardigd is", zeiden analisten van Commerzbank in een recent rapport. "Onder andere werd de prijs beïnvloed door aanwijzingen voor mogelijke verlenging van productiebeperkingen tot eind 2018", zo lichtten zij toe.

Intussen kijken marktvolgers ook naar mogelijk nieuwe sancties van president Trump tegen Iran. "De VS kan Iran mogelijk decertificeren en dat zullen we dan nauwlettend volgen. Dat kan een nieuwe vorm van geopolitieke onzekerheid toevoegen", aldus directeur Olivier Jakob van consultantbureau Petromatrix.

Iran schroefde zijn productie op en hervatte de olie-export, nadat begin 2016 internationale sancties waren opgeheven als onderdeel van een nucleair akkoord met zes wereldmachten. Die deal werd door Trump bestempeld als "de slechtste deal ooit".

De futures voor een vat West Texas stonden 0,6 procent hoger en een vat Brent noteerde 0,3 procent in de plus.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Weer drukke week in verschiet

Slot Wall Streeft geeft vertrouwen.

3 uren geleden - Lees verder

Beursblik: oplopende resultaten te verwachten bij Randstad

Margegroei zette door volgens analisten.

3 uren geleden - Lees verder

Beursblik: vertrouwen Binck-beleggers daalt

Altice blijft aandeel om te mijden.

Gisteren - Lees verder

Templeton verkleint belang SBM Offshore

Kapitaalbelang van net geen drie procent.

Gisteren - Lees verder

BlackRock verkleint belang RELX nipt

Kapitaalbelang van net geen vijf procent.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.