Mountainshield geeft VEB schriftelijke reactie

Redactie ABM Financial News - 9 oktober 2017, 18:32

Fonds wijst op rendement tot op heden.

(ABM FN-Dow Jones) Het Mountainshield Capitap Fund heeft maandag gereageerd op een brief die de Vereniging van Effectenbezitters vorige week toestuurde aan het beleggingsfonds naar aanleiding van de conversie van een obligatielening in 342.900 aandelen Verenigde Nederlandse Compagnie.

Net als vorige week tegen ABM Financial News herhaalde Mountainshield te hebben geconverteerd vanwege de betere verhandelbaarheid van de aandelen in vergelijking tot de obligaties. De verhandelbaarheid van de obligaties op NPEX noemde het fonds "zeer beperkt". Door deze beperkte verhandelbaarheid was het volgens Mountainshield ook erg lastig een waardering aan de obligatie te geven. "Bij aandelen is hier geen twijfel over".

Hoewel er nog altijd vertrouwen in VNC is, wees Mountainshield er ook op dat er veel gebeurd is bij de onderneming. Dit had direct invloed op het besluit om te converteren. "MountainShield speelt kort op de bal en hanteert - in tegenstelling tot een veel gebruikte buy-and-hold strategie- een actief beleggingsbeleid. Een actief beleggingsbeleid betekent direct acteren op veranderingen in de markt."

Op de vraag van de VEB waarom Mountainshield niet is ingegaan op een aanbod van de bekende belegger Geert Schaaij, zei het fonds dat er door Schaaij inderdaad interesse is getoond, maar dat er geen concrete getallen werden genoemd. Tegen ABM Financial News verklaarde Ron van Veldhoven, adviseur van Schaaij, dat hij een bod had neergelegd van 450.000 aandelen VNC voor de obligatielening van 1,2 miljoen euro.

"Het is naar onze mening lastig om een gesprek aan te gaan met voormalig leden van de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van het betreffende bedrijf, zonder wellicht een schijn van belangenverstrengeling te kunnen opwekken. De participanten zijn gebaad bij een integere en beheerste bedrijfsvoering."

Verder benadrukte Mountainshield dat de koersdaling van VNC al in de resultaten is verwerkt en het dit jaar tot op heden, inclusief het verlies op VNC, een rendement van 6,9 procent behaalde.

Ook zijn er volgens het fonds voldoende liquide middelen om uittreders te kunnen betalen en in te springen op nieuwe kansen in de markt.

Mountainshield stuurde zijn reactie ook aan de Autoriteit Financiele Markten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen Galapagos lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Vrees voor vierde renteverhoging afgenomen.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Vrees voor vierde renteverhoging afgenomen.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Stijging bouwt voort op daling voorraden.

Gisteren - Lees verder

Herstel hapert op Damrak

Op weekbasis bescheiden winst voor AEX.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
VERENIGD... toevoegen aan uw watchlist 1,03 0,98% 0,01 1,02