Europese commissie deed inval bij Nederlandse banken - media

Redactie ABM Financial News - 9 oktober 2017, 07:35

Concurrentieverstorende praktijken richting fintech.

(ABM FN-Dow Jones) De Brusselse toezichthouders hebben onaangekondigd op 3 oktober kantoren van bankverenigingen in Polen en Nederland bezocht in het kader van een onderzoek  naar het uitsluiten van de toegang van fintech bedrijven tot legitieme klantinformatie. Dit schreef de Britse zakenkrant Financial Times zondag, nadat de Europese Commissie hier vrijdag al een persbericht over had uitgegeven.

Zonder één van de betrokken landen te noemen, zei Brussel dat het onderzoek deed naar "concurrentieverstorende praktijken" van handelsinstellingen die de pas willen afsnijden voor nieuwe concurrentie. Brussel zei dat de onaangekondigde bezoeken werden afgelegd in "enkele" lidstaten. De Financial Times schreef op basis van bronnen dat Nederland en Polen tot die lidstaten behoorden. 

Volgend jaar zal nieuwe wetgeving in werking treden die banken dwingt aan derde partijen, zoals Amazon.com en Facebook, gegevens van klanten te verstrekken, mits die klanten dit hebben toegestaan. Niet-bankbedrijven zullen moeten voldoen aan de strenge regels van Brussel inzake gegevensbescherming.

De invallen van afgelopen week zijn volgens de Financial Times ingegeven door de vrees van de Commissie dat banken op een "kartelachtige manier" handelen met betrekking tot  hun klantgegevens. De vrees werd onder meer ingegeven door klachten uit de fintech-sector.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Schikking Uber en Google-moeder Alphabet

Taxidienst betaalt 245 miljoen dollar aan Waymo.

Gisteren - Lees verder

Philips investeert in nieuwe R&D-faciliteit in Cleveland

Bestaande productiefaciliteit medische scanners wordt opgeheven.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit wilde week positief af

Volatiliteit met zo'n 65 procent gestegen deze week

Gisteren - Lees verder

Wall Street worstelt richting slotbel

Indexen schommelen tussen winst en verlies.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ABN AMRO... toevoegen aan uw watchlist 25,09 -0,95% -0,24 25,34