Europese commissie deed inval bij Nederlandse banken - media

Redactie ABM Financial News - 9 oktober 2017, 07:35

Concurrentieverstorende praktijken richting fintech.

(ABM FN-Dow Jones) De Brusselse toezichthouders hebben onaangekondigd op 3 oktober kantoren van bankverenigingen in Polen en Nederland bezocht in het kader van een onderzoek  naar het uitsluiten van de toegang van fintech bedrijven tot legitieme klantinformatie. Dit schreef de Britse zakenkrant Financial Times zondag, nadat de Europese Commissie hier vrijdag al een persbericht over had uitgegeven.

Zonder één van de betrokken landen te noemen, zei Brussel dat het onderzoek deed naar "concurrentieverstorende praktijken" van handelsinstellingen die de pas willen afsnijden voor nieuwe concurrentie. Brussel zei dat de onaangekondigde bezoeken werden afgelegd in "enkele" lidstaten. De Financial Times schreef op basis van bronnen dat Nederland en Polen tot die lidstaten behoorden. 

Volgend jaar zal nieuwe wetgeving in werking treden die banken dwingt aan derde partijen, zoals Amazon.com en Facebook, gegevens van klanten te verstrekken, mits die klanten dit hebben toegestaan. Niet-bankbedrijven zullen moeten voldoen aan de strenge regels van Brussel inzake gegevensbescherming.

De invallen van afgelopen week zijn volgens de Financial Times ingegeven door de vrees van de Commissie dat banken op een "kartelachtige manier" handelen met betrekking tot  hun klantgegevens. De vrees werd onder meer ingegeven door klachten uit de fintech-sector.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Ageas bereikt akkoord over aangepaste Fortisschikking

Nog eens 100 miljoen euro extra beschikbaar.

8 minuten geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Core Laboratories fractioneel

Stemrecht juist nipt omlaag.

18 minuten geleden - Lees verder

FIL Limited verkleint belang in RELX

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder vier procent.

22 minuten geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in PostNL

Kapitaalbelang van meer dan drie procent.

23 minuten geleden - Lees verder

Damrak krijgt jaarrecord weer in vizier

Overnamebod op Gemalto en Unibail aast op Westfield.

34 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ABN AMRO... toevoegen aan uw watchlist 26,83 0,00% 0,00 26,83