Europese beurzen blijven dicht bij huis

Redactie ABM Financial News - 9 oktober 2017, 12:29

Cataloniƫ en Noord-Korea drukken op sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteren maandag rond het middaguur dicht bij huis. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,1 procent tot 390,04 punten, de Duitse DAX noteerde vlak op 12.954,70 punten en ook de Franse CAC 40 noteerde vlak op 5.359,32 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,2 procent lager op 7.508,32 punten.

Europese beurzen zagen zich volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets gesteund door positieve cijfers uit Duitsland, de grootste economie van de eurozone. Uit cijfers van het Duitse statistiekbureau Destatis bleek dat de Duitse industrie in augustus zowel op maand- als op jaarbasis is gestegen met achtereenvolgens 2,6 procent en 4,7 procent. "Dat is zeker positief nieuws voor de Europese Centrale Bank, hoewel de data het euro-dollar-paar niet in beweging wist te zetten", voegde hij toe.

De euro/dollar noteerde op 1,1745. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1724 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1733 op de borden.

Daarnaast beoordelen beleggers maandag opmerkingen van de Amerikaanse president Trump. In berichten op Twitter zei hij dat de jaren waarin Washington heeft geprobeerd het gesprek aan te gaan met Pyongyang over Noord-Korea's nucleaire programma nutteloos zijn gebleken en dat "slechts één ding zal werken" als het gaat over het communistische land. De opmerkingen leidden tot bezorgdheid over hernieuwde oplopende spanningen.

De Spaanse IBEX 35 index noteerde rond het middaguur 0,7 procent hoger, nadat honderdduizenden mensen zondag in Barcelona de straat opgingen om vreedzaam te protesteren tegen de Catalaanse onafhankelijkheid en voor de Spaanse eenheid.

Olie noteerde maandag in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,3 procent tot 49,15 dollar, terwijl een december-future Brent 0,9 procent lager bewoog op 55,13 dollar.

Bedrijfsnieuws

Rosneft heeft voor 1,13 miljard dollar een 30 procent belang genomen in het Zohr-gasveld in de Middellandse Zee van het Italiaanse Eni. Rosneft verloor 0,3 procent en Eni daalde 0,4 procent.

Accor steeg 0,3 procent, nadat de Franse hotelgroep een overnamebod ter waarde van 1,2 miljard Australische dollar deed op Mantra Group.

Goudmijners noteerden maandag rond het middaguur hoger, vanwege de hogere goudprijs, in reactie op de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea. Fresnillo won 1,1 procent, Randgold Resources steeg 1,2 procent. Hochschild steeg 5,1 procent en Acacia Mining noteerde 3,7 procent hoger.

De overige mijnbouwers stonden onder druk. Anglo American daalde 1,2 procent, Rio Tinto verloor 1,0 procent en Glencore noteerde 0,7 procent lager.

Smith & Nephew verloor 0,9 procent, nadat het medische technologiebedrijf meldde dat CEO Olivier Bohuon eind 2018 met pensioen gaat.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan maandag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,2 procent in het groen. 

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,1 procent lager op 2.549,33 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 22.773,67 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 6.590,18 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs omhoog

Amerikaanse olievoorraden vorige week gedaald.

35 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen blijven dicht bij huis

Notulen ECB hinten op spoedige aankondiging afbouw QE.

2 uren geleden - Lees verder

Update: Damrak eindigt in het rood na notulen Fed

Vrees voor hogere rentes VS wurgt beurs.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak eindigt in het rood na notulen Fed

Vrees voor hogere rentes VS wurgt beurs.

3 uren geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting verder omlaag.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.309,23 0,13% 7,06 5.302,17
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.450,52 -0,32% -17,66 5.468,18