Beursupdate: Damrak start voorzichtig hoger aan beursweek

Redactie ABM Financial News - 9 oktober 2017, 09:17

Analistenadvies zet DSM in beweging.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs beleefde maandag conform verwachting een hogere opening. Kort na de beursgong koerste de AEX index 0,2 procent hoger naar 541,04 punten, terwijl de Midkap 0,1 procent bijschreef.

Onder de hoofdfondsen ging DSM aan kop met een stijging van 1,8 procent naar 70,67 euro. Het aandeel kreeg een spectaculaire koersdoelverhoging van ING van 55,00 naar 91,00 euro. Het advies werd verhoogd naar Kopen. 

Altice won daarnaast een procent. Het Franse kabelbedrijf met een notering op het Damrak plaatste voor de financiering van zijn Franse dochterbedrijf SFR 4 miljard euro aan nieuwe achtjarige leningen en 675 miljoen euro aan ongedekte tienjarige obligaties, waardoor de looptijd van de schulden wordt verlengd en de kredietkosten dalen. ArcelorMittal was met 0,3 procent een van de weinige dalers. Analist Corne van Zeijl van Actiam wees er op dat ArcelorMittal nog een stuk kan dalen om weer in lijn te komen met de prijsontwikkeling van ijzererts.

In de AMX won OCI een procent. Refresco Group handel vrijwel onveranderd, ondanks een koersdoelverhoging van ING van 17,50 naar 20,50 . PostNL was de grootste daler met een procent. Het Belgische Bpost, dat eerder interesse had in een overname van PostNL, kondigde maandag voorbeurs een stevige overname in Amerika aan.

Bij de kleinere fondsen won Fagron meer dan twee procent. Evermore Global Advisors meldde een eerste belang in Fagron. Evermore meldde op 6 oktober bij Fagron per 18 mei een belang van 3,07 procent te hebben in de beursgenoteerde onderneming. NSI verloor een procent. 

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 569,30 0,50% 2,81 566,49
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 858,95 0,77% 6,58 852,37
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.094,13 0,71% 7,73 1.086,40