Beursblik: ING verhoogt koersdoel Refresco

Redactie ABM Financial News - 9 oktober 2017, 07:57

Koersdoel naar 20,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel Refresco Group verhoogd van 17,50 naar 20,50 euro en handhaafde de koopaanbeveling op de Nederlandse beursgenoteerde bottelaar.

Recent bracht PAI Partners een nieuw bod uit op Refresco van 19,75 euro per aandeel, nadat eerder al 17,50 euro werd geboren. Analist Matthias Maenhaut denkt dat een overname van Refresco voor 20,50 euro per aandeel "waarschijnlijk" is. Een dergelijk bod is volgens de analist "redelijk". Het geeft aandeelhouders een voorschot van 70 procent op de overname van de bottelactiviteiten van Cott door Refresco, terwijl op de Nederlandse bottelaar zelf een premie van 20 procent wordt betaald in vergelijking tot het eerste bod.

Maenhaut wees er op dat 28 procent van de aandelen Refresco in handen is van fondsen die al voor de beursgang in het bedrijf zaten en destijds een stuk van hun belang verkochten voor 13,80 euro per aandeel. Zij hebben ook 3 van de 7 commissarisposten in handen. "We denken dat het management de deal ook zal steunen, aangezien zij positieve ervaringen hebben met private equity", voegde de analist toe.

Mocht de overname afketsen dan denkt ING dat de koers van Refresco terugvalt naar 16 euro euro per aandeel, de koers kort voor de overname van de activiteiten van Cott werd aangekondigd. Dit zal voor de raad van commissarissen van Refresco een extra motivatie zijn om tot een deal te komen met PAI, denkt Maenhaut, die betwijfelt of de Fransen in staat zijn om meer te betalen.

Het aandeel Refresco Group sloot vrijdag 0,2 procent lager op 18,86 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

ECB handhaaft monetair beleid

Rente en opkoopbeleid zoals verwacht ongewijzigd.

29 minuten geleden - Lees verder

Randstad draagt nieuwe commissaris voor

Annet Aris voorgedragen voor periode van vier jaar.

42 minuten geleden - Lees verder

Walt Disney koopt 21st Century Fox

Betaalt 52 miljard dollar in aandelen.

43 minuten geleden - Lees verder

Update: Bank of England handhaaft rente

Centrale bank houdt kruit droog na verhoging in november.

49 minuten geleden - Lees verder

Bank of England handhaaft rente

Centrale bank houdt kruit droog na verhoging in november.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
REFRESCO... toevoegen aan uw watchlist 19,85 0,00% 0,00 19,85