Altice herfinanciert een deel van zijn schuld

Redactie ABM Financial News - 9 oktober 2017, 07:41

Verlengt looptijd.

(ABM FN-Dow Jones) Altice heeft voor de financiering van zijn Franse dochterbedrijf SFR 4 miljard euro aan nieuwe achtjarige leningen en 675 miljoen euro aan ongedekte tienjarige obligaties geplaatst, waardoor de looptijd van de schulden wordt verlengd en de kredietkosten dalen. Dat maakte het Franse kabelbedrijf maandag bekend.

Het gaat om leningen met een looptijd van 8,25 jaar met variabele rentes van 300 en 275 basispunten boven Libor en Euribor.

SFR zal de opbrengst van de transacties, die nog niet definitief zijn afgerond, gebruiken om diverse leningen te herfinancieren en 600 miljoen dollar aan kortlopend 'commercial paper' af te lossen.

Naast de genoemde leningen heeft Altice International 675 miljoen euro aan ongedekte obligaties met een looptijd van 10,25 jaar geplaatst tegen een couponrente van 4,75 procent. Het bedrag werd verhoogd van de aanvankelijk geplande 500 miljoen euro die op 5 oktober in de markt werd gezet, na sterke vraag.

De gemiddelde looptijd van de kapitaalstructuur van SFR zal na de herfinancieringen zijn verlangd van 6,8 tot 7,2 jaar. De gemiddelde kredietkosten blijven 4,7 procent. Voor Altice International stijgt de gemiddelde looptijd van de schuld van 6,6 tot 7,5 jaar en dalen de kredietkosten van 5,8 naar 5,5 procent. 

Voor Altice Group is de gemiddelde looptijd nu 6,6 jaar en dalen de  gemiddelde kosten van 5,9 naar 5,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Twee aandelen lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Wachten op nieuws over nieuwe belastingwet.

Gisteren - Lees verder

Wall Street in het groen

Wachten op nieuws over nieuwe belastingwet.

Gisteren - Lees verder

Consumentenkrediet VS groeit iets harder

Groei van 20,5 miljard dollar.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Herstel na daling op woensdag.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ALTICE toevoegen aan uw watchlist 7,52 0,40% 0,03 7,49