VEB vraagt Mountainshield om opheldering

Redactie ABM Financial News - 6 oktober 2017, 14:26

Converteren obligatielening roept vragen op.

(ABM FN-Dow Jones) De Vereniging van Effectenbezitters heeft beleggingsfonds Mountainshield om opheldering gevraagd over het omzetten van een converteerbare obligatie in aandelen Verenigde Nederlandse Compagnie. Dit schreef de belangenbehartiger vrijdag op zijn eigen website.

Deze week meldde Mountainshield een converteerbare obligatie van 1,2 miljoen euro te hebben geconverteerd naar 342.900 aandelen VNC. Dit verdient verduidelijking, aldus de VEB, mede omdat de koers op dat moment rond de 1,20 euro stond en de conversie gebeurde tegen 3,50 euro per aandeel. "Beleggers vragen zich af wat de beweegredenen kunnen zijn", aldus de VEB, wijzend op het verlies van circa 800.000 euro die de transactie opleverde.

Per brief stelde de VEB een aantal vragen over de transactie aan Mountainshield, onder meer waarom het fonds besloot tot conversie, waarom het destijds dacht dat de obligatie een goede belegging was en waarom het niet inging op het aanbod van de bekende belegger Geert Schaaij om de obligatielening over te nemen voor een hoger aantal aandelen VNC. Dit laatste meldde ABM Financial News deze week.

"In hoeverre meent Mountainshield dat hiermee de belangen van de participanten in het fonds op adequate wijze zijn gediend?", aldus de VEB. Als het een overweging van Duijvestijn was om het bedrijf VNC te helpen of te redden, offert hij hiervoor volgens de belangenbehartiger een wel erg groot deel van het fondsvermogen van MountainShield op.

De VEB stuurde ook een kopie van de brief aan de Autoriteit Financiële Markten.

Verkoop

Vrijdag bleek uit een melding bij de AFM dat het Mountainshield fonds ook nog eens bijna 100.000 stukken VNC heeft verkocht.

Selwyn Duijvestijn, verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van het Mountainshield fonds, bevestigde vrijdag tegen ABM Financial News dat deze stukken VNC inderdaad zijn verkocht,  via de beurs en over een langere periode, aldus Duijvestijn.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs omhoog

Amerikaanse olievoorraden vorige week gedaald.

12 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen blijven dicht bij huis

Notulen ECB hinten op spoedige aankondiging afbouw QE.

2 uren geleden - Lees verder

Update: Damrak eindigt in het rood na notulen Fed

Vrees voor hogere rentes VS wurgt beurs.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak eindigt in het rood na notulen Fed

Vrees voor hogere rentes VS wurgt beurs.

3 uren geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting verder omlaag.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
VERENIGD... toevoegen aan uw watchlist 1,02 0,00% 0,00 1,02