Valuta: valutamarkt in teken van Amerikaans banenrapport

Redactie ABM Financial News - 6 oktober 2017, 09:39

Euro op cruciaal niveau.

(ABM FN-Dow Jones) Alles staat vrijdag in het teken van het Amerikaans banenrapport, waarbij de euro dichtbij een "cruciale" steun van 1,1660 handelt en het de vraag is of de Europese munt daar onder duikt of de steun houdt. Dit zei valuta-expert Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegen ABM Financial News.

"Als we boven dit niveau blijven, betekent dit een herkansing voor de euro om verder omhoog te gaan", aldus Jongbloed. "Gaat we eronder dan zakken we richting het volgende steunniveau van 1,1560.

Helemaal overtuigd van een daling van de Europese munt is de markt volgens de expert niet. "Er wordt nog genoeg gekocht", aldus Jongbloed. Alles hangt volgens hem af van de kwaliteit van het Amerikaans banenrapport. De verwachtingen zijn volgens hem niet erg hoog. Jongbloed heeft prognoses voorbij zien komen die variëren van een banengroei van 50.000 tot 80.000 banen in september.

De euro noteerde vrijdagochtend 0,2 procent lager tegenover de dollar op 1,1692, terwijl de Europese munt tegenover de Japanse yen vlak noteerde op 132,17. De dollar noteerde tegenover de yen 0,2 procent hoger op 113,02. De euro noteerde ten opzichte van het Britse pond 0,3 procent hoger op 0,8955, terwijl de dollar 0,4 procent won tegenover de Britse munt op 0,7653.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bestaande woningverkopen Amerika nemen af

Afname van 3,2 procent in januari.

10 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse inkoopmanagersindex omhoog - Markit

Industrie en diensten trekken aan.

30 minuten geleden - Lees verder

Broadcom verlaagt bod op Qualcomm

NXP bereid 3 dollar te compenseren.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street richting vrijwel vlakke opening

Fed-notulen krijgen aandacht.

1 uur geleden - Lees verder

Niek Hoek brengt overnamevehikel naar Damrak

IPO moet tenminste 50 miljoen euro opleveren.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.