Uitgelicht: nieuwe topman voor Brunel

Redactie ABM Financial News - 6 oktober 2017, 20:08

ING zet aandeel op kooplijst.

(ABM FN-Dow Jones) Brunel International is als grootste stijger in de AScX index gesloten deze week, nadat een nieuwe topman werd aangekondigd en ING het aandeel op de kooplijst plaatste. 

Het was al langer bekend dat de huidig topman, Jan Arie van Barneveld, zou vertrekken bij Brunel. Van Barneveld staat sinds 2000 aan het roer bij de specialistische detacheerder en heeft inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Hij had zelf gezegd dat er een opvolger bekend zou worden gemaakt voor het jaareinde of mogelijk nog in het derde kwartaal. Deze week werd bekend dat Jilko Andringa de nieuwe topman wordt, met ingang van volgend jaar. 

Overigens blijft Van Barneveld nog wel actief om een soepele overgang te waarborgen. Daarna zal hij als commissaris betrokken blijven bij Brunel. 

Jilko Andringa is geen onbekende in de detacheringssector. Hij werkt sinds 2008 voor ManPowerGroup waar hij drie jaar later verantwoordelijk werd voor de markten in Nederland, België, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland. Eerder deed Andringa ook ervaring op bij Randstad, zowel in Europa als Amerika. 

Analist David Vagman van KBC Securities is benieuwd naar wat de nieuwe topman kan gaan betekenen voor Brunel, aangezien het bedrijf het slechter heeft gedaan dan Europese sectorgenoten. Analist Marc Zwartsenburg van ING kende Andringa van zijn tijd bij Manpower en zei dat de aanstaande nieuwe bestuursvoorzitter een "sterke indruk" achterliet. De marktvorser was dan ook positief over zijn benoeming. Andringa is volgens Zwartsenburg zeer gestructureerd en heeft de focus sterk liggen op nieuwe trends. Ook heeft hij in zijn tijd bij Manpower verscheidene overnames gepleegd en dus ervaring op dit vlak. Zijn komst zal daarom volgens ING tot nieuwe ambitie leiden bij Brunel.

In een rapport enkele dagen later verhoogde Zwartsenburg zijn advies op Brunel van Houden naar Kopen. De toekomst ziet er positief uit volgens de analist. In Nederland versnelt de groei, in Duitsland zijn problemen met de vakbonden verleden tijd en in de energiesector lijkt de situatie te stabiliseren. Deze tak had het erg zwaar als gevolg van de malaise in de olie- en gassector en heeft de resultaten van Brunel flink naar beneden getrokken. 

De voormalige Energy-tak is inmiddels omgedoopt tot Global Businesses. Deze tak is momenteel erg goedkoop volgens Zwartsenburg, wat betekent dat het opwaarts potentieel aanzienlijk is. De markt waardeert Global Businesses momenteel op 1,20 euro per aandeel, maar Zwartsenburg op 4,64 euro. 

Het koersdoel voor Brunel verhoogde ING van 14,00 naar 17,20 euro. Een scenario waarin de divisie Global Businesses wordt afgestoten kan volgens de analist niet worden uitgesloten, maar de kans is wel klein. 

Dat laatste geldt ook voor een verkoop van Brunel als geheel, stelde Zwartsenburg. In de afgelopen jaren speelde deze mogelijkheid meer een rol, helemaal in de tweede helft van 2015 toen sectorgenoot USG People tegen een aantrekkelijke prijs werd gekocht door Recruit. 

Nu Brunel de bodem achter zich heeft gelaten, kan het bedrijfsresultaat volgens ING meer dan verdubbelen in 2018. Dit jaar rekent Zwartsenburg op een bedrijfsresultaat van 18,0 miljoen euro, wat zou betekenen dat Brunel zijn eigen verwachtingen van tenminste 15 miljoen overtreft. Deze outlook van Brunel bestempelde ING ook als voorzichtig, gezien de ontwikkelingen in Duitsland en Nederland en de verwachting dat Global Businesses aantrekt in de laatste maanden van dit jaar.

Aandeelhouders leken deze week het optimisme over Brunel te delen. Op weekbasis steeg de koers met 8,1 procent. 


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Damrak komt op adem

Op weekbasis aardige winst.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BRUNEL I... toevoegen aan uw watchlist 15,65 1,10% 0,17 15,48